‘Almanya Pazarında Hedeflerine Ulaştı’

Corendon Airlines, Almanya’da 2014 yılı için planlanan yolcu sayısını yaklaşık 100 bin koltuk üzerine çıktığını ve 345 bin koltuk ile 17 havalimanından hizmet verdiğini açıkladı.
2014 yılı hedefleri doğrultusunda Almanya pazarına sağlam bir giriş yapmaya hazırlandığını açıklayan Corendon Airlines, pazarın en güçlü tur operatörleri ile yaptığı işbirlikleri sonucunda Antalya’ya getireceği Alman turist hedefini yaklaşık 15 havalimanından 250 bin koltuk olarak belirlemişti.
2014 yılının son günleri itibariyle Corendon Airlines, belirlediği hedefin üzerine çıkarak %88’in üzerinde doluluk oranı ile öngörmüş olduğu hedefini yerine getirdiğini duyurdu. Sezon sonu itibariyle planlanan yolcu sayısının yaklaşık 100 bin koltuk üzerine çıkarak 345 bin koltuk ile 17 havalimanından hizmet verdi.
Corendon Airlines, Türkiye için Avrupa’nın en büyük pazarı olan ve 2014 Ocak-Ekim döneminde % 5,1 oranında büyüyen Almanya pazarına girmesi ile birlikte oluşan talep artışını karşılamak için yaz sezonunda filosundaki uçak sayısını sezonluk wet-lease uçakları ile birlikte 12’ye çıkarmıştı.
2014 yılı içerisinde gerçekleştirilen Almanya operasyonunu Almanya’nın en önde gelen tur operatörlerinden Der Touristik, TUI, Thomas Cook/Öger Tours, Vural Öger Touristik, Schauinsland, AllTours, FTI ve ITT ile gerçekleştirmiş olup 2015 yılı hedefleri için Corendon Airlines, Almanya pazarının en önde gelen tur operatörleriyle olan işbirliklerini 2015 yılında da büyüterek sürdüreceğini, %10 büyüme oranı ile Türkiye’ye taşıyacağı Alman turist hedefini yaklaşık 14 havalimanından 380 bin koltuk olarak belirlediğini açıkladı.
Müşteri memnuniyet anketlerinden elde edilen sonuçlara göre 20 kg’a kadar ücretsiz bagaj ve ücretsiz ikram konseptinin başarılı bulunmasına bağlı olarak kış aylarındaki uçuşlarda da aynı konseptin devam edeceği belirtildi.
Corendon Airlines Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer; ” Türkiye’yi daha kolay erişilebilir kılmak adına “Fark Yarat” sloganıyla çıktıkları bu uzun ve zorlu yolda kalite, emniyet ve memnuniyet politikaları doğrultusunda en iyi hizmeti vermeyi görev edindiklerini belirtti.