Anzakların Torunları B-747 ile Geldi.

Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılı nedeniyle Çanakkale’yi ziyaret edecek olan Avustralya ve Yeni Zelanda vatandaşları, Türkiye temsilciliğini Fly Servis’in yaptığı Qantas Airways Havayolları’nın Boeing-747 tipi uçağıyla Sabiha Gökçen Havalimanı’na geldi. Yaklaşık 300 kişiden oluşan Anzak grubun heyecanlı olduğu gözlendi.


Çanakkale’ye gitmek için İstanbul’a gelen Terry Bell ve Denise Bell çifti, “Üçüncü kuşak olarak buraya geldik. Çok gururluyuz. Büyük dedemiz burada yatıyor. Onu anmaya geldik” dedi.

Oğlu Ben Turner ile beraber amcasını anmaya gelen Cam Turner ise, “Biz çok heyecanlıyız, büyük bir gurur yaşıyoruz. 100 yıl geçmesine rağmen, hala dost iki ülkeyiz. İnsanların orada neden savaştığını hala anlamadık. Biz düşman değildik” diye konuştu.
“BİRBİRİMİZİ SEVDİK”
Çanakkale Savaşı’nda, ailesinden birinin bulunmadığını belirten Hayland William ise, “Bu savaşta Türkler Avustralyalıları, Avustralyalılar Türkleri sevdi. Ailemden biri burada savaşmadı fakat burada hayatını kaybeden herkesi seviyorum” şeklinde konuştu.
Savaşta babası gazi olan 89 yaşındaki Marjorie Check de, “Babam Gelibolu’daydı. Bunun hakkında konuştuğum için ağlamak üzereyim. Çok üzgünüm” dedi.
METİN BAŞAR-İSTANBUL (İHA)