Fransız hava yolları Air France’ın Paris-İstanbul seferinde engelli çocuğuyla seyahat eden Nazime Güngör'ün başına gelmeyen kalmadı. Engelli çocuğun ön koltuğu sallamasından rahatsız olan İngilizlerin şikayeti üzerine kabin ekibi, Türk aileyi Münih’e indirdi ve uçak aileyi beklemeden kalktı. Saatlerce havalimanında bekleyen aile, başka bir uçakla İstanbul'a geldi. Air France Türkiye yetkilileri ise, uygulamanın Tokyo Uluslararası Konvansiyonu'na uygun olduğunu savundu.
Paris’te yüzde 80 engelli oğlu Serkan Güngör ile Air France uçağına binen Nazime Göngör, İstanbul’a gelmek için yola çıktı. Uçak havalandığı sırada korkan Serkan Güngör, panikle ön koltuğu sallamaya başladı. Bundan rahatsız olan İngilizler, durumu kabin ekibine şikayet etti. Şikayetlerin tekrarlanması üzerine aile, Münih’e indirildi. Başka bir sefere yönlendirilmeyen aile, saatlerce bekledikten sonra İstanbul’a gelebildi.


 Nazime Güngör, Fransa’da uçağa bindiklerinde çocuğunun biraz heyecan ve korku yaşadığını aktardı. Uçakta panik yaptığını dile getiren Güngör, “Çocuğum, öndeki koltuğu sallamaya başladı, sonra bize hırçınlık yaptı. Önde sırada oturanlar İngilizlerdi, rahatsız oldular. Bizi şikayet ettiler. Biz özrümüzü diledik, çocuğun rahatsız olduğunu anlattık. Fakat anlamadılar. Tekrar tekrar bizi şikayet etmeye başladılar. Sonra hostesler ‘Sizi Münih’e indirmemiz lazım, çocuğun en azından biraz sakinleşmesi lazım.’ dediler. Uçak inerken öyle yapmadılar. Fransız hava yolları, bizi bıraktı gitti. Orada uzun bir bekleyişimiz oldu. Bize biletimizi iptal ettiklerini söylediler. Sonunda Türk Hava Yolları’na gittik. Orada rica ettik bize bilet verdiler.” dedi.
'BİZİ DIŞLADILAR, KÜÇÜMSEDİLER'
Çocuğunun yüzde 80 engelli olduğunu, uçuş öncesi sakinleştirici verdiğini aktaran Güngör, “Sakinleştirici biraz etkisini geç gösterdi. Zaten uçağı indirmeye başladıkları zaman çocuk uyumuştu. Söyledim ‘çocuk uyumuş’ diye ama ‘sizi İngilizler istemiyor’ dediler. Hostesler bize, ‘uçağı indirmek zorundayız, çocuk biraz sakinleştikten sonra tekrar yola devam edeceğiz. Sizinle ilgilenecekler, biz olmasak da başka bir uçağa bindirip gönderecekler sizi Türkiye’ye merak etmeyin.’ dediler. Uçaktan indikten sonra ‘Biletleriniz iptal oldu, sizi almıyoruz uçağa’ dediler. Bizi o halde bıraktılar, dışladılar, küçümsediler çok zor bir gündü.” diye konuştu.
KONVANSİYON KURALLARI İÇİNDE YAPILMIŞTIR
Air France Türkiye yetkilileri ise, "Bahsettiğiniz konu hakkında ne olduysa konvansiyon kuralları içinde yapılmıştır. GerekTürkiye'de, gerekse merkezimizden konu hakkında aynı cevap verilecektir. Uluslararası Tokyo Konvansiyonu diye bir şey var. Uygulanan prosedürler Tokyo Uluslararası Konvansiyonu'na uygundur." ifadelerini kullandı.