Airbus 350 Tipi Uçağın İnişte Lastiği Patladı

Air Carabies’ın Paris-Guadeloupe seferini yapan Airbus A350 tipi uçağı inişte büyük tehlike atlattı. Paris Orly’den Anitiller’de bir ada ülkesi olan Guadeloupe’ye gitmek için havalanan A350 tipi uçak, Pointe-à-Pitre-Le Raizet Havalimanı’na son yaklaşmada ani rüzgarın etkisiyle sert iniş yaptı. İniş esnasında A350 tipi uçağın pistte bulunan bir kaç aydınlanma lambasına da zarar verdiği rapor edilirken, uçak taksi yolunda durabildi. Yaşanan olay sırasında yaralanan olmazken, pistin uçuşlara kapatıldığı ve 4 saat boyunca kapalı kaldığı belirtildi. Air Carabies’in Mart ayında filosuna kattığı A350’nin sağ iniş takımında ise iki lastiğin patladığı ve iniş takımının hasar aldığı bilgisi verildi.
Paris Orly’den Anitiller’de bir ada ülkesi olan Guadeloupe’ye gitmek için havalanan A350 tipi uçak, Pointe-à-Pitre-Le Raizet Havalimanı’na son yaklaşmada ani rüzgarın etkisiyle sert iniş yaptı.
İniş esnasında A350 tipi uçağın pistte bulunan bir kaç aydınlanma lambasına da zarar verdiği rapor edilirken, uçak taksi yolunda durabildi.
Yaşanan olay sırasında yaralanan olmazken, pistin uçuşlara kapatıldığı ve 4 saat boyunca kapalı kaldığı belirtildi.
Air Carabies’in Mart ayında filosuna kattığı A350’nin sağ iniş takımında ise iki lastiğin patladığı ve iniş takımının hasar aldığı bilgisi verildi.