11-12 Mayıs tarihlerinde Milli Savunma Bakanlığı tarafından MSÜ Hava Harp Okulu yerleşkesinde Genç Kartallar Haftası kapsamında havacılığa yönelik çok sayıda aktivite düzenlendi. Havelsan, Aselsan, TUSAŞ, TEI, BAYKAR Meteksan gibi önde gelen yerli savunma sanayii şirketlerinin yanı sıra Airbus Defence and Space de etkinlikte yer aldı.

Genç Kartallar Haftası’na katılım gösteren Airbus Defence and Space, etkinlik süresince başta hava platformları olmak üzere tüm ürün ve kabiliyetlerini genç havacılara ve ziyaretçilere tanıtma imkanı buldu. Airbus Defence and Space standını ziyaret eden başta öğrenciler ve katılımcılar olmak üzere havacılık tutkunları, Airbus ürünleri ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

T41 uçaklarının pasaj geçişleri ile başlayan etkinlik, Solotürk gösteri uçuşları ile sona erdi. Genç Kartallar Haftası etkinliklerine katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, davetlilerle birlikte Solotürk'ün gösteri uçuşunun ardından Harbiyelilerle iftarda bir araya geldi.

Kapanış töreninde etkinliğe katılım plaketini Airbus Defence and Space adına Türkiye İş geliştirme Direktörü Bahadır Gültekin teslim aldı.