YUSUF ZENGİN

Antalya’da gelecek ay düzenlenecek Türkiye’nin ilk şova dayalı havacılık organizasyonu Eurasia Airshow’da gösteri yapacak İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait akrobasi ekibi Red Arrows’a ait uçak düştü.

İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait, akrobasi ekibi Red Arrows’a airt Hawk tipi eğitim uçağı, Valley Hava Üssü’nde düştü. İngiltere’de meydana gelen kazada pilot uçağı fırlatma koltuğu ile terk etti. Paraşütle inen pilot, sağlık kontrolleri için hastaneye kaldırıldı. Eğitim uçuşu için havalanan akrobasi ekibinde düşen uçağın 3 numaralı Hawk olduğu belirtilirken, kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Bu arada bugün de Hindistan’da BAE Hawk tipi uçak düştü ve pilotlar fırlatma koltuğu ile uçağı terk etti.

ANTALYA’YA GELEMEYEBİLİRLER!

Red Arrows ekibi, 25-28 Nisan tarihinde Antalya Uluslararası Havalimanı’nda yapılacak Eurasia Airshow’a katılacaktı. İngiliz hava timinin, bu talihsiz kazanın ardından Antalya’daki organizasyona katılamayabileceği ifade ediliyor.

2011’DE İKİ KAZA YAŞADI

Red Arrows ekibi, uzun yıllar BAE Systems tasarımı Hawk tipi eğitim uçağı kullanıyor. Tek motorlu jet uçak, iki kişilik. Ekipte en son kazalar 2011 yılında meydana gelmişti. Önce 20 Ağustos 2011’deki kazada G-lock nedeniyle bayılan pilot uçağı kumanda edememiş ve 4 numaralı Hawk düşmüştü. Aynı yıl ikinci kaza 8 Kasım 2011’de meydana gelmişti. Kazada alçak irtifada uçağını terk eden pilot yaralı hastaneye kaldırılmış ancak kurtulamayarak hayatını kaybetmişti.