Apple marka bilgisayarlar artık uçağa alınmayacak!

Apple’ın 15 inç MacBook Pro’larında yaşanan batarya problemi, Federal Havacılık İdaresi’nin dikkatinden kaçmadı. Amerikan Federal Havacılık İdaresi, aldığı bir kararla uçak yolculuklarında Apple’ın sorunlu MacBook’larının taşınması yasaklandı.

Teknoloji devi Apple, yaklaşık 2 ay önce bir batarya değişim programı başlattı ve 15 inç MacBook Pro’ların bataryaların değiştirilmesi gerektiğini duyurdu. Şirketin batarya değişim süreci devam ederken şirkete büyük bir şok, Amerikan Federal Havacılık İdaresi’nden (FAA) geldi.

FAA’nın aldığı yeni bir karara göre 15 inç MacBook Pro kullanıcıları bundan sonra uçaklarda, dizüstü bilgisayarlarını taşıyamayacaklar. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan FAA, bataryaların yangın riski taşıdığını ve kararın bu yüzden alındığını açıkladı.

FAA’nın aldığı bu kararla birlikte havayolu şirketleri de harekete geçmiş durumdalar. Bazı havayolu şirketleri alınan bu karardan hemen sonra yanlarında Apple MacBook Pro bulunan yolcularından, dizüstü bilgisayarlarının bataryasının değiştirildiğine dair bir belge istemeye başladılar. Bataryanın değiştirildiğini ispatlayan yolcular dizüstü bilgisayarlarını uçağa alabiliyorlar ancak ispatlayamayan yolcuların dizüstü bilgisayarları hem kabin hem de bagaj bölümüne alınmıyor.

Türkiye’de aktif olarak hizmet veren havayolu şirketlerinden konuyla ilgili bir açıklamaysa henüz gelmedi ancak ilerleyen günlerde özellikle ABD’ye yolculuk yapacaksanız veya Türkiye’ye dönmek gibi bir planınız varsa ilgili havayolu şirketiyle iletişime geçmeniz şiddetle tavsiye edilir.