Ateş: Türk havalimanları dünyanın en güvenli tesisleri

YUSUF ZENGİN

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Vekili Mehmet Ateş, son 17 yılda güvenlik alanında yaptıkları milyonlarca yatırımla Türkiye’deki havalimanlarının, dünyanın en güvenli tesisleri, Türk hava sahasının da, saygın hava yolu şirketlerinin tercih ettiği hava sahası haline geldiğini söyledi.

DHMİ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Vekili Mehmet Ateş, ‘1 Mart Havalimanları Güvenlik Memurları Günü’ nedeniyle mesaj yayınladı. Ateş, şu açıklamayı yaptı:

Türk sivil havacılığını dünya sivil havacılığının zirvesine taşıyan büyük proje ve yatırımlarımızı gerçekleştirirken temel prensibimiz daima ‘önce güvenlik’ olmuştur. Bugün kuruluşumuz ve ülkemizin havacılığın devleri arasında gösterilmesinin başlıca sebebi tüm süreçlerde bu prensiple hareket etmemizdir.

Özellikle son 17 yılda güvenlik alanında yaptığımız milyonlarca TL yatırımla fiziki altyapımızı ileri teknoloji ürünü sistem ve cihazlarla donattık. Böylece ülkemiz havalimanları, dünyanın en güvenli tesisleri; Türk hava sahası, saygın hava yolu şirketlerinin tercih ettiği hava sahası haline geldi. Bunların yanında hiçbir güvenlik açığı bırakmamak amacıyla uluslararası standartlar doğrultusunda düzenli olarak temin ettiğimiz Teknolojik Güvenlik Cihazları ile birlikte insan kaynaklarına yaptığımız yatırımı eğitimli ve uzman personel alımlarıyla sürekli artırıyoruz.

Havalimanlarımızın korunmasında büyük bir hassasiyetle 7/24 görev yapan fedakâr havalimanı güvenlik memurlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli mesai arkadaşlarımın  ‘1 Mart Havalimanları Güvenlik Memurları Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, üstün başarılarının devamını diliyorum.