Bakan Koca,6 ülkeye daha uçuş yasağı koyuldu!

Bakan Koca,6 ülkeye daha uçuş yasağı koyuldu. İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arpa Emirlikleri ile uçuşlar yasaklanmış olacak, uçuş yasağı uygulanan ülkü sayısı 20’ye çıktı.

Bakan Koca’nın açıklamaları şöyle:

Sabah sahte bir belge üsetilip yayıldı. Kamuoyuna gizli diye sunuldu. Amacı güven kaybına yol açmaktı. Tümüyle uydurmaydı. Ciddi yayın organlarının bunlara itibar etmesi söz konusu değildi. Halkımızdan dikkatli olmasını rica ediyorum.

Salgın vakalarında olayların kontrolden çıkmasının belli başlı faktörlerinden biri paniktir.

Panik duygusaldır, toplumu riske iter. Sağduyulu olmalı, akılla hareket etmeliyiz. Tedbir ve panik birbirinin zıttıdır. Bugünler böyle sürüp gitmeyecek, çok sürmeyecek. Normal hayatlarımıza döneceğiz.

Halkımızın sağduyusu devletimizin organizasyon gücü kadar önemlidir. Düyannın bir kısmında tablo salgın tablosudur. Türkiye’deki tablo diğer ülkelerle aynı değil. Çoğu ülke kontrolu kaybetmiş durumda. Artık yeni vakalardan çok kaybeidlen hastalar öne çıkıyor.

Tedbirlere uyarsak, hstalığın yayılmasını kontrol altına alabiliriz. Devlet olarak yaşamı durdurmadan tedbir alıyoruz. Sağlık altyapımız hızı ve yaygın. Sıkı tedbirlerle bu sorunu aşacağız.

Testler daha fazla şehirde yapılacak ve vakit kaybı olmayacak.

Umreden gelen vatandaşları gözleme aldık biliyorsunuz.

184 hattı, Korona danışma hattı olarak hizmet vermeye başladı. Uzman hekimlerimiz bu rehberlik hizmetiyle geniş kitlelelere ulaşacak.

Vatandaşlarımızın mümkün olduğunca evden çıkmamalarını az kişiyle temasa geçmelerini istiyoruz.

Açık ya da kapalı toplantı, kongrelerin durdurulduğunu biliyorsunuz. İlgili bakanlıkların talebi Cumhurbaşkanlığımızın talimatıyla, tiyatro sinema, internet kafeler, yüzme havuzu gibi mekanların faaliyetleri askıya alındı. Müze ve kütüphanelerin ziyaretlerine kısıtlama getirildi.

6 ülkeye daha uçuş yasağı koyuldu. İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arpa Emirlikleri ile uçuşlar yasaklanmış olacak, uçuş yasağı uygulanan ülkü sayısı 20’ye çıktı.

Kadri Samsunlu kimdir?

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’nın CEO’su Kadri Samsunlu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, evli midir, hangi okuldan mezundur?

Kadri Samsunlu hangi okuldan mezundur?

Samsunlu, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünden 1991 yılında mezun oldu, işletme yüksek lisansını Missouri Üniversitesinde tamamladı. Çalışma hayatına mali analist olarak başlayan Samsunlu, 1995- 2006’da çeşitli yatırım şirketlerinde genel müdür ve yönetim kurulu üyesi sorumluluklarını üstlendi. Samsunlu, 2006 itibarıyla 3 yıl boyunca Romanya ve Türkiye’de yatırım ve kurumsal finansman danışmanlığı yaptı, 2009 yılından itibaren de enerji, inşaat, turizm, gayrimenkul, deniz yolu taşımacılığı ve havalimanı işletmeciliği sektörlerinde üst düzey yönetici olarak görev aldı.