Bakanlar İniyor, Seçenlere De Açın

Aydınlıların 60 yıldır havayolu ulaşımı için açılmasını beklediği Çıldır Havaalanı, bakanlıklara ait özel uçakların üssü haline geldi. Geçen yıl Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, ildeki bakanlık yatırımlarını görmeye geldiği Aydın’da özel uçakla Çıldır Havaalanı’na inmişti. Bu kez Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Söke’de bir fabrikanın açılışı için geldiği kentte özel uçakla Çıldır Havaalanı’na iniş yaptı. Bakan Elvan’a uçakta AK Parti Aydın Milletvekilleri Abdurrahman Öz ile Mustafa Savaş eşlik ederken Vali Ömer Faruk Koçak, İl Emniyet Müdürü Halis Bögürcü ile İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Şen Bakan’ı karşıladı. Bakan THY’nin Uçuş Okulu olarak kullanılan pisten yürüyerek ana binaya geldikten sonra bir süre dinlendi. Bakan Elvan, kendisine ikram edilen incirden tattıktan sonra, “Allah’ın Aydın’a bahşettiği en büyük zenginlik incir” diyerek incirin tadını çok sevdiğini söyledi. Bakan Elvan, kısa molanın ardından kendisine tahsis edilen araçla Söke’ye gitti.
DARBE GECESİNDE ÖNEMİ ANLAŞILMIŞTI
15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu anlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın B planında ilk sıralarda Aydın’ın olduğu ortaya çıkmıştı. Marmaris’te kaldığı otelde 15 dakika ile baskından kurtulan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın içinde bulunduğu uçak Aydın, Bodrum, Dalaman ve İzmir olmak üzere 4 alternatif nokta belirlenmişti. O gece Vali Ömer Faruk Koçak, sabahın ilk ışıklarına kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın inişi için Çıldır Havaalanı’nda beklemişti.
60 YILLIK ÖZLEM
Aydınlılar, özel uçakların sıkıntısız şekilde iniş-kalkış yaptığı Çıldır Havaalanı’nın yolcu uçakları için de kullanılmasını istiyor. Aydın’da bulunan havalanı ise 60 yıldır sivil uçuşlara kapalı. Yalnızca THY’nin pilot eğitim alanı olarak kullanılan havaalanının 500 dönümlük arazisi Mustafa Çıldır tarafından 1956 yılında havaalanı yapılması şartı ile önce Aydın Valiliği’ne ardından da protokol ile 10 Ocak 1957 yılında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü’ne bağışlanmıştı.