Kadının “olmaz” duvarları arasına sıkıştırılmak istendiği, var olma biçiminin başkalarının onayına mahkûm edildiği bir ülkede; ölümün her gün yeni kadın isimleriyle yan yana anıldığı bu zamanda, bir kadın müzisyenden yıldızları yakan kadınlar adına bir sesleniş şarkısı “Olmazların Kızları”.

Söz ve müziği Burcu Tatlıses’e ait olan şarkının düzenlemesinde Cihan Mürtezaoğlu imzası var. 6 Mart Cuma günü Ada Müzik etiketiyle dijital platformlarda yayınlanan şarkının, Fırat Gürgen yönetmenliğinde çekilen video klibi, 8 Mart Pazar Dünya Kadınlar Günü’nde Netd Müzik Youtube Kanalı’nda müzikseverlerin beğenisine sunuluyor.

Yeni dönemin yetenekli kadın müzisyenleri Ceren Gündoğdu, Ece Şeşen, Ezgi Aktan, Merve Çalkan ve Simge Pınar’ın vokalleriyle dahil olduğu “Olmazların Kızları” kayıtları Ada Stüdyoları’nda gerçekleştirildi. Kutay Özcan’ın bağlama, Abbas Karacan’ın perküsyon eşlikleriyle yer aldığı şarkının mixi Emre Nişancı, mastering çalışması İhsan Apça’ya ait.

Burcu Tatlıses’in şarkıya dair sözleri şöyle:

“Gökyüzüne baktığımda gördüğüm her yıldıza bir isim koyuyorum. Biri boynundan, biri kalbinden vuruldu, sevdiğinden, inandığından, gülüşünden utanmadığından, kimi çocukluğundan, kimi analığından ama hepsi kadınlığından vuruldu, biliyorum. O gökdelenden ben düştüm, o kesilen benim boynum, babamın vurduğu kızım ben, kocamın korktuğu kadın, annemin kulağıma fısıldadığı “olmaz”ın kızı mı adım?

Kalbim çok ağır, kayıp giden her kadını içimde yaşıyorum.


Bu şarkı tüm evreni kanatlarında taşıyan yerdeki ve gökteki yıldızlara özrüm, ağıtım ve selamım olsun. Olmazların Kızları! Işığımız gözleri kamaştırıyor, sonsuz olsun.

Burcu Tatlıses”

Söz Müzik: Burcu Tatlıses

Düzenleme: Cihan Mürtezaoğlu

Perküsyon: Abbas Karacan

Bağlama: Kutay Özcan

Geri vokaller: Ceren Gündoğdu,Ece Şeşen,

Ezgi Aktan, Merve Çalkan, Simge Pınar

Mix: Emre Nişancı

Mastering: İhsan Apça

Kayıt: Ada Stüdyoları
Yapım: Ada Müzik
Fotoğraf : Uğurtan Aydemir
Kapak Tasarım: Mahmut Akif Ok

OLMAZLARIN KIZLARI


Vurulmuşum gönlün dağında

Çekinik hevesin sazıyım

Saçıma vurur gölgesi hüzünün

Dediler olmazın kızıyım

Yandın yandın söndün sonra

Ciğerinde ahım var

Sustun dünya dilsiz dünya

Kanadımı kırdılar

Kurşun döktün sevdaya yaraya iyi gelmiyor

Zalim dünya kör dünya senin için durmuyor

Olmazların kızları yaktılar yıldızları

Kalbimdeki izleri bu şarkıyı söylüyor

BURCU TATLISES BİYOGRAFİ

Selanik göçmeni bir ailenin kızı olan Burcu Tatlıses, profesyonel müzik yaşamına 2002 yılında söz yazarı olarak başladı. Funda Arar, Fatih Erkoç, Zuhal Olcay, Yıldız Usmonova, Mustafa Ceceli, Ziynet Sali gibi güçlü yorumcular için yazdığı şarkıların yanı sıra, içlerinde Bir İstanbul Masalı, Zerda ve Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizi müzikleri; Müthiş Bir Film ve Eski Sevgili sinema filmlerinin müziklerinin de olduğu onlarca albümde 50'den fazla esere imza attı. “Alagül”, “Seni Severdim”, "Yak Gel", “Senden Öğrendim” gibi birçok eseri hit oldu. Sanatçı ilk albümünden önce "Sen Dur Ben Gölge" isimli şiir kitabını yayınladı.

"Güzel Kokuyorum" adlı ilk albümü Mart 2015'te piyasaya çıkan Burcu Tatlıses, dinleyicileriyle ilk defa besteci ve yorumcu kimliğini de buluşturmuş oldu. Yazdığı güçlü sözlerin, duru, sakin ve etkileyici yorumuyla işlendiği bu albüm Ay, Bir Sana Bir De Bana, Gündelik, Beni Öldürür, Bir Tek Seni Sevdim gibi şarkıların ön plana çıkmasıyla, birçok müzik yazarının dikkatini çekerek ve beğenisini toplayarak, yılın en iyileri arasına girmeyi başardı.

Ocak 2018’de "Geyikli Masallar" isimli teklisini Ada Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yayınladı.

Burcu Tatlıses Ekim 2018'de, yine Ada Müzik etiketiyle "Uzaklar" isimli 8 şarkılık ikinci albümünü piyasaya sürdü. Tüm şarkıların sözleri ve besteleri kendisine ait olan sanatçının aranjör kimliğine de yer verdiği bu albümde, birbirinden değerli ve tecrübeli isimler kendisine eşlik etti.

Uzaklar albümünde yer alan Düşmedim Daha, Bir Yalan ve Mahir Ah şarkılarını sırasıyla Cihan Mürtezaoğlu, Minas Ceylin ve Mahmut Çınar’la birlikte akustik olarak yorumladıkları mini serinin ardından, müzisyen, yeni teklisi “Olmazların Kızları” nı 6 Mart’ta Ada Müzik etiketiyle dinleyicileriyle paylaşıyor.