‘Çelebi 30 Yıllık Terminali 1. Sınıf Terminal Yaptı’

Hindistan ve Türkiye hava kargo zirvesini İstanbul’da buluşturan 39. ACAAI Annual Convention’da sponsor ve katılımcı olarak yer alan Çelebi öne çıktı. Çelebi Delhi Kargo Terminali’nin, kısa süre içerisinde ulaştığı başarılı kargo tonajları ve modernizasyonu ile Hindistan hava kargo sektörüne yaptığı katkı dikkat çekti.
ACAAI (The Air Cargo Agents Association Of India – Hindistan Hava Kargo Acenteleri Birliği) tarafından gerçekleştirilen 39. ACAAI Annual Convention, 22-25 Kasım 2012 tarihleri arasında Asya ve Avrupa’nın buluşma noktası İstanbul’da gerçekleştirildi. Hindistan ve Türkiye hava kargo üst düzey yetkililerini biraraya getiren 39. ACAAI Annual Convention, “Air Cargo Logistics – Desire, Design, Develop, Deliver” – “Hava Kargo Lojistikleri – -İste, Tasarla, Geliştir, Teslim Et” başlığı altında gerçekleştirildi. Hindistan ve Türkiye hava kargo sektörü açısından önemli olan bu buluşmada Yeni Delhi ve Mumbai’de yürüttüğü başarılı hizmetlerle, sivil havacılık alanında iki ülke arasında köprü görevi gören Çelebi, hem sponsor ve hem de katılımcı olarak ev sahipleri arasında yer aldı.
Delhi’de %83 kapasite artışı, 2011’de 380.000 ton kargo elleçlemesi


Konferansın ikinci gününde, “Air Cargo – Sustainable Business Model” – “Hava Kargo – Sürdürülebilir İş Modeli” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Çelebi Havacılık Holding Yer Hizmetleri ve Global İş Geliştirme Başkanı Atilla Korkmazoğlu, Çelebi’nin Delhi Uluslararası Kargo Terminali’nde yürüttüğü çalışmalarla, yaklaşık 30 yıllık bir terminali, birinci sınıf bir kargo tesisine dönüştürdüklerini söyledi. “Gerçekleştirdiğimiz modernizasyon ve ekipman yatırımları sayesinde Çelebi Delhi Kargo Terminali’nin yıllık kargo elleçleme kapasitesi; % 83’ün üzerinde bir artışla 380.000 tondan, 700.000 tona ulaşmıştır. 2010-2011 senelerinde, daha önce kargo hacimlerinde eşi benzeri görülmemiş bir artışı gerçekleştirmeyi başardık” diyen Korkmazoğlu, Delhi’de 2011 yılında ise yaklaşık 380.000 ton uluslararası kargo elleçlemesi gerçekleştirdiklerini belirtti.
“İki kıta, 5 ülke ve 34 ayrı noktada, Çelebi global bir marka”
1958 yılında kurulan Çelebi’nin bugün; havacılık başta olmak üzere taşımacılık/turizm, güvenlik, gıda, denizcilik gibi farklı sektörlerde ve iki kıta, 5 ülkede, 34 ayrı noktada hizmet veren ve 13.000’i aşkın çalışanıyla global bir marka konumunda olduğunu vurgulayan Atilla Korkmazoğlu, “Çelebi’nin amiral gemisi olan sivil havacılık sektöründe ise ‘havalimanı işletmeciliği’ tecrübesi ile birlikte ‘yer hizmetleri’ ve ‘kargo & antrepo hizmetleri’ alanında, Türkiye, Hindistan’da Delhi ve Mumbai’nin yanı sıra Macaristan, Avusturya ve Almanya’da önemli hacimlerde uluslararası faaliyetler yürütüyoruz, aralarında dünyanın en büyüklerinin de bulunduğu birçok havayolu şirketine hizmet sunuyoruz” dedi.