Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Osman Yılmaz Oldu.

Küresel arenada 2 kıta 5 ülke ve 36 havalimanında yer hizmetleri ve kargo & antrepo hizmetleri veren Türkiye’nin sivil havacılıktaki global markası Çelebi Havacılık Holding’in 30 havalimanında hizmet veren şirketi Çelebi Hava Servisi’nin Genel Müdürlüğü’ne, 16 Mayıs 2016 tarihinden itibaren Çelebi’nin Avusturya ve Macaristan şirketlerinin Genel Müdürü Osman Yılmaz atanacak.
Çelebi’nin küresel pazarda büyüme hedefleri doğrultusunda sürdürdüğü organizasyonel yapıdaki geliştirmeler kapsamında önemli bir adım daha atıldı. Çelebi’nin Türkiye’deki 30 havalimanında hizmet veren şirketi Çelebi Hava Servisi’nin yeni Genel Müdürü, Osman Yılmaz oldu. Yılmaz, 16 Mayıs 2016 tarihi itibari ile Çelebi Hava Servisi Genel Müdürlüğü görevini üstlenecek.
Atamaya ilişkin Çelebi Havacılık Holding’den yapılan açıklamada, Şirketin Yer Hizmetleri ve Kargo Başkanı (EMEA) olan Atilla Korkmazoğlu’nun 17 Mart 2015 tarihinden bu yana mevcut görevlerine ek olarak yürüttüğü Çelebi Hava Servisi Genel Müdürlüğü görevine getirilen Osman Yılmaz’ın, kuruluştaki başarılı profesyonel geçmişine de dikkat çekildi. Yılmaz’ın şirkette uzun yıllardır operasyonun içinde kazandığı derin iş bilgisi ve yurtdışı yatırımlarındaki ticari başarısı ile Çelebi Hava Servisi’ni yeni dönemde güçlü bir şekilde taşıyacağına inancın tam olduğu vurgulandı. Yılmaz, yeni görevinde de Çelebi Havacılık Holding Yer Hizmetleri & Kargo Başkanı (EMEA) Atilla Korkmazoğlu’na bağlı olarak görev yapacak.
Açıklamada ayrıca Çelebi’deki diğer atamalarla ilgili şu ifadelere yer verildi: Çelebi Hava Servisi Operasyon Direktörü Taner SarıI 1 Haziran 2016 itibariyle Macaristan Yer Hizmetleri Genel Müdürü olarak, Ferda Yakar ise 1 Nisan 2016 itibariyle eski görevi olan Çelebi Havacılık Holding Proje Koordinatörlüğüne geri dönmüştür. Ferda Yakar İstanbul yeni havalimanı dahil tüm iş geliştirme projeleriyle ilgili görev yapacak.


Osman Yılmaz
Osman Yılmaz, Çelebi Hava Servisi Antalya İstasyonu’nda 1996 yılında Harekat Memuru olarak göreve başladı. 2000 yılında Harekat Şefliğine, bir yıl içinde Harekat Müdürlüğüne terfi etti. 2003 yılında İşletme Planlama Uzmanı olarak Genel Müdürlüğe geçiş yaptı. 2004 yılında Operasyon Planlama ve İş Geliştirme Müdürü olarak terfi etti, aynı zamanda Inform Proje Müdürlüğünü yürüttü. 2005-2006 yılları arasında İstanbul İstasyonu’nun Başmüdür Yardımcılığı görevini yürüten Yılmaz, 2006-2008 yılları arasında Planlama ve İş Geliştirme Müdürü olarak çalıştı. 2008-2010 yılları arasında Batı İstasyonları Operasyon Direktörü olarak görev yapan Yılmaz, şirketin yurtdışı genişlemesi ile 2010 yılı Haziran ayında Macaristan Genel Müdürü görevine atandı. 2014 yılında aynı zamanda Avusturya sorumluluğunu da üstlenerek Avusturya-Macaristan Genel Müdürü olarak görev yapmaktaydı.
Osman Yılmaz Çukurova Üniversitesi Turizm İşletmeciliği’nda lisans eğitimi ve Macaristan’daki Corvinus Üniversite’sinde İşletme Yüksek Lisans Programı’nı tamamlamıştır. Sayın Yılmaz evli ve iki kız çocuğu babasıdır.


Taner Sarı
Taner Sarı, Çelebi Hava Servisi İzmir İstasyonunda 1989 Kargo Memuru olarak göreve başladı ve daha sonra da Haraket Memuru görevine geçerek Ramp Şefliğine atandığı 1994 yılına kadar bu görevi yürüttü. Bir yıl Şeflik sonrası 1995 yılında Ramp Müdürlüğüne terfi etti. 1997 yılında Bodrum Başmüdürü olarak atandı ve İstasyonun kurulumunu yaptı.İki yıl sonrasında İzmir İstasyonu Başmüdürlüğü görevine getirildi. 2004-2005 yılları arasında Batı İstasyonları Bölge Müdürü İzmir-Bodrum İstasyon Başmüdürlüğü görevini yaptı ve 2005 yılında İstanbul İstasyon Başmüdürlüğüne atandı. 2006-2009 yılları arasında Antalya Başmüdürlüğü sonrasında 2009 yılında Çelebi’nin Hindistan’daki yatırımı olan Delhi Yer Hizmetleri’ne Genel Müdür olarak atandı ve kurulumunu gerçekleştirdi. 2013 yılına kadar bu görevi yürüttü. 2013 yılında Çelebi Hava Servisi’ne geri dönerek Operasyon Direktörlüğü olarak görev yaptı.
Taner Sarı Ege Üniversite Ziraat Mühendisliği mezunudur. Sayın Sarı evli ve 1 kız, 1 erkek çocuk babasıdır


Ferda Yakar
Ferda Yakar, Çelebi Hava Servisi İzmir İstasyonunda 1987 yılında Harekat Memuru olarak göreve başladı. 1988 yılında Yolcu Hizmetleri & Harekat Müdürü olarak atandı ve 1990 yılında Antalya İstasyonu Başmüdürlüğü’ne terfi etti. 1992-1997 yılları arasında İzmir ve Dalaman İstasyonları Başmüdürlüğü, 1997-2005 yılları arasında da Antalya Başmüdürlüğü görevini yaptı. 2005 yılında Çelebi-IC olarak açılan Antalya 2.Dış Hatlar Terminali Genel Müdürü görevine getirilen Yakar 2010 yılına kadar bu görevi yürüttü. Sonrasında Çelebi’nin yurtdışı büyümesine paralel olarak 2014 yılına kadar Avusturya’daki şirketinin Genel Müdürü olarak görev yaptıktan sonra, 2014 yılı süresince de Arabistan’daki şirketin kuruluş aşamasından itibaren yönetimini yaptı. 2015 yılı başında Türkiye’ye dönmesi ile birlikte Çelebi Holding kapsamında iş geliştirmeden sorumlu Proje Koordinatörü olarak göreve başladı ve bu süre boyunca İstanbul İstasyonu Başmüdürlüğü görevine vekalet etti.
Sayın Yakar evli ve 1 erkek, 1 kız çocuk babasıdır.