Gökyüzü HaberciE-dergisini okumak için tıklayınız


YUSUF ZENGİN

Cumhurbaşkanlığı filosu için Katar’ın hediye ettiği Boeing 747-8i tipi uçağın İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan sonraki durağı Antalya ve İzmir oldu. VIP uçak daha sora test uçuşları kapsamında Ankara'ya gitti.

Katar emiri Temim bin Hamed Al Sani tarafından Türkiye’ye hediye edilen VIP donanımlı Boeing 747-8i tipi uçak, ilk uçuşunu bugün sabah saatlerinde gerçekleştirmişti. 15 Eylül tarihinde İsviçre’nin Basel kentinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen VIP uçak, o günden bu yana THY’nin bakım hangarındaki özel bir bölümde bakım ve boya işlemleri için tutuluyordu.

İLK UÇUŞUNU GERÇEKLEŞTİRDİ!

Cumhurbaşkanlığı filosuna dahil edilen uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki THY Teknik Hangarı'nda işlemleri sürerken geniş güvenlik önlemleri altında korundu. Uçağın yanına hiç kimse yaklaştırılmazken polis, hangar içinde gün boyu nöbet tuttu ve isimleri yazılı personel dışında hangar içine kimse alınmadı. Kamuoyundan gizlenen o uçak bugün ilk kez hangardan dışarı çıkmış ve ilk uçuşunu gerçekleştirmişti.

İşte o uçak, başarılı bir uçuşun ardından da önce Antalya Havalimanı'na daha sonra İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na son olarak da rotasını Ankara'ya çevirip Esenboğa Havalimanı'na başarılı bir iniş gerçekleştirdi.