Sivrihisar Hava Gösterileri’nin onlarca güzelliği arasında ilgi çeken uçuşlardan biri de MD500 tipi tek motorlu helikopterin gerçekleştirdiği akrobasi uçuşu oldu. Hem pilot hem de mühendis olan Martin Lovell, MD500 tipi helikopterin skid yani kızağı ile yerden bir trafik kukasını kaldırdı.

Alanında dünyada tek akrobasi pilotu olan İngiliz vatandaşı Lovell, 15 dakikalık gösterisinde güç manevralarla izleyenlerin adeta nefesini kesti. Helikopter kullanmayı çok sevdiğini ve 30 yıldır kullandığını söyleyen Lovell gösterinin detaylarını şöyle anlattı:

"Ben helikopter kullanmayı gerçekten çok seviyorum. Buradaki ortam çok güzel, bütün pilotlar şu anda çok mutlu. Türk akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk burada çok güzel bir iş yaptı. 30 yıldır helikopter pilotuyum, bu helikopterlerin bakımını da üstlenen bir mühendisim. Eğer helikopter pilotu olmak istiyorsunuz, önce bir uçak pilotu olmanız gerekiyor. Helikoptere geçiş ondan sonra daha kolay. Benim şovum çok iyiydi. Trafik kukasıyla bir gösteri yapıyorum. İnsanlara helikopterle neler yapılabileceğini gösteriyorum. Helikopterle kukayı devirip yeniden kaldırabiliyorum. Aslında helikopter kullanmak çok kolay bence, yönü bulduktan sonra hareketler manevralar kendiliğinden geliyor. Ben şu anda kategori olarak MD 500 tipi helikopterlerde tekim. Bu gösteriyi yapabilen kimse yok. Burada katılan topluluk çok güzel. Burası bir fuar alanı gibi, aynı alanda çok güzel uçaklar var. Pilotlar içinde çok güzel bir organizasyon" diye konuştu.