Elazı Havalimanında karşılama komitesinde bulunan günışığı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Yeni Ufuk Gazetesi İmtiyaz Sahibi M Nafiz Koca Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’a emeklerinden dolayı çiçek takdiminde bulundu…

Elazığspor’da transfer engelinin kaldırılmasında büyük emekleri bulunan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, ETSO Başkanı Asilhan Arslan ve ETSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar için Havalimanında görkemli bir karşılama töreni düzenlendi.

Transfer engelinin kaldırılmasıyla büyük bir sevinç yaşayan Elazığsporlu taraftarlar, davul-klarnet ve meşalelerle Havalimanına gelerek, Vali Kaldırım, ETSO Başkanı Arslan ve ETSO Meclis Başkanı Yaşar’ı coşkulu bir şekilde karşıladılar.

Nafiz Koca’dan, Kaldırım’a teşekkür…

Uçaktan iner inmez Bordo-Beyazlı Taraftarların sevgi seline maruz kalan Vali Çetin Oktay Kaldırım’a, Genel Yayın Yönetmeni ve Yeni Ufuk Gazetesi İmtiyaz Sahibi  M Nafiz Koca Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’a emeklerinden dolayı çiçek takdiminde bulundu…

Havalimanında açıklamalarda bulunan Vali Çetin Oktay Kaldırım sağlanan birlik ve beraberlikle transfer engelinin kaldırıldığını ifade ederken, emeği geçen herkese teşekkür etti. Etso Başkanı Asilhan Arslan ise yaptığı değerlendirmede, “Emek hepimizin” derken, bundan sonra ise Elazığspor’un ligde kalmasının en büyük kazanım olacağını ifade etti.

Davul klarnet eşliğinde karşılama programı tertip eden taraftarlar “Büyük Vali” ve “Elazığ’ın çocuğu Asilhan Arslan” tezahüratları yaptılar. İkili daha sonra uzun araç konvoyu eşliğinde Elazığspor Tesisleri’ne geçti.

Tesislerde takımın üzerindeki karabulutların dağılması adına kurban kesildi. Futbolcularla antrenman sonrası görüşmeler yapan Vali Kaldırım, Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar ve Elazığspor Kayyum Başkanı Sebahattin Devecioğlu basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Vali Kaldırım; “Hedef ligde kalmak, gerçekçi olmak lazım.”

Birçok futbolcunun kulüpten ayrıldığına dikkat çeken Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Transfer tahtasının açılması zorunlu hale gelmişti. Son iki haftada biraz eleştiriler yapılsa da transfer tahtası derinden, tereyağından kıl çeker gibi açıldı. Kayyum başkanı şehri birleştirmeyi başardı. Bütün mesai bu konuya ayrıldı. Hızlı bir şekilde transferler yapıldı. Transferlerin iyi olduğunu düşünüyorum. Hedef ligde kalmak, gerçekçi olmak lazım. Doğru hocayla, doğru uyumla başarı gelecektir. Önemli olan birlik – beraberliğin devam etmesi. Taraftarın sabırlı olması lazım. Giresun maçında çok beklenti içinde olmamak lazım. Doğru dokunuşlarla başarı gelecektir. Geleceğe dönük projeler geliştirmek lazım. Akıllı ve şeffaf bir yönetim gerekiyor. İnşallah bunlar da sağlanırsa başarı gelecektir” dedi.

Asilhan Arslan; “Çocuklarımız bu şehrin tüm değerlerine sahip çıksınlar.”

Çocukluğunun Elazığspor taraftarı olmakla geçtiğini söyleyen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Babam beni her maça götürürdü. O gönül bağımızla bugün kulübü sahipleniyoruz. İstiyoruz ki çocuklarımız bu şehrin tüm değerlerine sahip çıksınlar. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir misyonla bu kulübe sahip çıktık. Memleketimizin her şeyi değerlidir, Elazığspor da bu değerlerdendir. Elazığ TSO olarak kayyum başkanımızın yanındayız bundan sonra da. İhtiyaçları giderebilme, sorunlarını giderebilme anlamında her zaman yanlarındayız güçlü bir yönetim oluşuncaya kadar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geçmişteki o güzelliklerle bu kulübe sahip çıkılsın. Tüm sorunları temizleyerek yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yaşar: “Bu başarı, bundan sonrakiler için bir umut ışığı olmalı.”

Transfer tahtasının açılabilmesi adına son 15 günlük süreçte çok ciddi bir kenetlenme yaptıklarını söyleyen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, “İyi bir irade ortaya koyduk. Matematiksel olarak elimizdeki finansın bu işi çözme imkanı yoktu. O hesap matematikle anlatılamazdı. Birlik beraberlik ortamı oluşmalıydı. Bu konuda sayın valime teşekkür ediyorum. Bu başarı, bundan sonrakiler için bir umut ışığı olmalı” ifadelerini kullandı.

Devecioğlu; “Bundan sonra en önemlisi ligde kalmak…”

Elazığspor Kayyum Başkanı Sebahattin Devecioğlu da “İnşallah Elazığspor bundan sonra daha güzel günler görecektir. Bundan sonraki süreçte birinci öncelik güçlü bir yönetim oluşması, ikincisi ise takımın ligde kalması” diye konuştu. Daha sonra il protokolü futbolcularla öğle yemeğinde bir araya gelerek, Giresunspor maçı öncesinde başarılar diledi.