Emirates 6 Şehir İçin Daha Uçuşlarına Devam Ediyor

Şirketin uçuş ağı Ağustos ayında 50’den fazla şehri Dubai’ye ve Dubai üzerinden birbirine bağlıyor.

Emirates, Cenevre (15 Temmuz’dan itibaren), Los Angeles (22 Temmuz’dan itibaren), Darüsselam (1 Ağustos’tan itibaren), Prag ve Sao Paulo (2 Ağustos’tan itibaren) ve Boston (15 Ağustos’tan itibaren) uçuşlarına devam ederek yolcularına daha da fazla seyahat seçeneği sunacağını duyurdu.

Böylece şirketin uçuş ağı Avrupa’da 20 nokta ve Asya Pasifik’te 24 nokta dahil olmak üzere Ağustos ayı ortalarına kadar 58 şehre ulaşacak.

Emirates Ticari İşler Direktörü Adnan Kazım şunları söyledi: “Dubai’nin yeniden açıldığını duyurduğumuz tarihten beri ve ayrıca uçuş ağı bağlantımızı kademeli olarak yeniden tesis ederken sunduğumuz seyahat seçeneklerinin artmasıyla birlikte, yolcularımızın ilgisinde ve talebinde artış yaşadık. Uçuş operasyonlarına devam etmek için tüm paydaşlarla yakın temas halinde çalışmaya devam ederken, yolcularımızın ve çalışanlarımızın sağlığını ve güvenliğini korumaya yönelik tüm gerekli tedbirlerin uygulanmasını sağlıyoruz.”

Güvenle seyahat edin

Yaz boyunca sınırların kademeli olarak yeniden açılmasıyla, Emirates yolcularına seyahat planlarında esneklik ve güven imkanı sunmak için rezervasyon politikalarını da revize etmiştir. 30 Kasım 2020 tarihinde veya öncesinde seyahat etmek için Emirates biletlerini 31 Temmuz 2020’ye kadar satın alan yolcular, COVID-19 ile ilgili beklenmedik uçuş veya seyahat kısıtlamalarına bağlı olarak seyahat planlarını değiştirmek zorunda kaldıkları takdirde veya Flex, Flex plus tarifesiyle rezervasyon yaptırmışlarsa, cömert şartlarından ve seçeneklerinden faydalanarak yeniden rezervasyon yaptırabilirler.
COVID 19’dan etkilenen müşterilerimiz için yeni seçenekler
30 Kasım 2020 ya da öncesinde seyahat için 31 Temmuz 2020 ya da öncesinde bir bilet rezervasyonu yaptıysanız hazır olduğunuzda bizimle tekrar uçmanız için size esneklik sağlayan iki yeni seçeneğe sahip olduğunuzu bildirmek isteriz.

Biletinizin/rezervasyonunuzun etkilenmesine yol açan farklı nedenler nelerdir (31 Temmuz 2020 ya da öncesinde düzenlenen, Emirates uçuş tarihi 30 Kasım 2020 ya da öncesinde olan en az bir kuponlu biletler için)?

Uçuş İptali: Emirates uçuşunun belirli bir tarih için iptal olması ya da uçuş güzergahının devam eden bir süre boyunca askıya alınması
Seyahat yasağı: Seyahat kalkış ya da varış noktası için seyahati yasaklayan açık bir hükümet bildirimi olması
Seyahat tavsiyesi: Seyahat yasağı olmamasına karşın mecburi olmayan seyahatlerin yapılmaması konusunda genel bir hükümet tavsiyesi
Vize süreci değişimi / Karantina: Bir elçiliğin/konsolosluğun ziyaret edilmesini gerektiren vize süreci YA DA kalkış ya da varış noktasında zorunlu karantina
Yolcu havalimanına ulaşamıyor: Hükümet tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edildiği ve yolcuların havalimanına ulaşamadığı ülkeler

Biletinizi daha sonra nasıl kullanabilirsiniz?

Biletinizi daha sonra kullanmayı seçtiğinizde biletinizin geçerliliğini orijinal rezervasyon tarihinden 24 ay sonrasına kadar uzatırız. Orijinal rezervasyon için ödediğiniz tutar, bu dönem içinde herhangi bir ücret olmadan istediğiniz zaman aynı varış noktası/bölge* içindeki herhangi bir uçuş için kabul edilecektir.
‘Biletinizi daha sonra kullanın’ seçeneği nasıl işliyor?

İptal edilen bir rezervasyonunuz varsa bizi aramanız gerekli değildir. Biletinizin geçerliliğini 24 aya kadar uzattığımızdan tekrar seyahat etmeye hazır olduğunuzda uçuşunuzda değişiklik yapmak için bizi aramanız yeterlidir.

Bu seçenekten yararlanmak için ne yapmam gerekiyor?

Hiçbir işlem yapmanıza gerek yoktur. Rezervasyon durumunuz açık halde kalacaktır ve tekrar seyahat etmeye hazır olduğunuzda uçuşunuzda değişiklik yapabilirsiniz.

“Seyahat kuponu” seçeneği ne için kullanılıyor?

Orijinal rezervasyonunuzu bir seyahat kuponuna da dönüştürebilirsiniz. Seyahat kuponunuzun değeri, orijinal rezervasyon için ödediğiniz miktara eşdeğer olacaktır. Yalnızca rezerve ettiğiniz seyahat programının tamamlanmamış kısmı için bir seyahat kuponu alacaksınız.

Seyahat kuponu, düzenlenme tarihinden itibaren bir yıl geçerli olacaktır ve değerine kadar uçuşlar ve diğer Emirates ürünleri ve hizmetleri için kullanılabilecektir. Kuponun geçerlilik tarihi bir yıl daha uzatılabilir.

Seyahat kuponunu başka ürünler ve hizmetler için kullanabilir miyim?

Evet, seyahat kuponu ile biletiniz ve diğer ek ürün ve hizmetler için ödediğiniz tutarı daha sonra yapacağınız seyahatler için krediye dönüştürebilirsiniz. Aynı zamanda diğer Emirates hizmetlerinin ödemelerini yapmak için de kullanabilirsiniz. Seyahat kuponu, değeri tutarında kullanım tamamlanana kadar istediğiniz kadar işlemde kullanma esnekliği de sunmaktadır.

“Biletinizi daha sonra kullanın” ya da bir seyahat kuponu seçeneklerinde varış noktasını değiştirebilir miyim?

Evet, her iki seçenekte de varış noktanızı değiştirebilirsiniz. Düzenlenme tarihinden itibaren bir yıl geçerlidir ve bir yıl daha uzatılabilir.

Ödediğiniz fiyat, aynı varış noktasına ya da aynı bölge içindeki herhangi bir uçuş için kabul edilecektir. Örneğin orijinal rezervasyonunuz Londra’ya ise, hiçbir ekstra ücret ödemeden Amsterdam için rezervasyon yapabilirsiniz.

Emirates bölgeleri:

Afrika
Avustralasya
Avrupa
Uzak Doğu
Körfez, Orta Doğu ve İran
Hint Okyanusu Adaları
Kuzey Amerika
Güney Amerika
Batı Asya
Seçeneklerin her ikisinde herhangi bir değişiklik ücreti var mı?

“Biletinizi daha sonra kullanın” ya da seyahat kuponu seçeneklerinde 24 aylık dönem içinde tekrar rezervasyon yaptığınızda hiçbir değişiklik ücreti alınmamaktadır. Dolayısıyla ileride yapacağınız seyahatlerin planlanması için size daha fazla esneklik sunulmaktadır.

Bu seçenekler, herhangi bir zamanda rezerve edilen biletler için kullanılabilir mi?

Bu seçenekler 31 Temmuz 2020 ya da öncesinde yapılan rezervasyonlarda kullanılabilir. 1 Ağustos’tan itibaren yapılan rezervasyonlar, rezervasyon sırasında geçerli olan fiyat koşullarına tabidir.

Seyahat kuponunu arkadaşlarım ve aileme Emirates ürün ve hizmetleri satın almak için kullanabilir miyim?

Evet, seyahat kuponunuzu kullanarak istediğiniz herhangi bir kişi için Emirates ürün ve hizmetlerini satın alabilirsiniz.

Bu süre zarfında kuponun tam değerini kullanamazsam ne olur?

Kuponunun geçerliliğini bir yıl daha uzatabilirsiniz. Bu süre zarfında kuponun tam değerini kullanamıyorsanız kullanamadığınız tutarın iadesini talep edebilirsiniz.

Bu yeni seçeneklerden en iyi şekilde yararlanacağınızı ve sizi en kısa zamanda uçaklarımızda görmeyi umuyoruz.

Bilet geçerliliği uzatma ve seyahat kuponunuzu nasıl kullanacağınızla ilgili daha fazla bilgi için Seyahat kuponu / İade sayfamıza bakın ve size en uygun seçeneği bulun.

Kupon almak yerine para iadesi yapılmasını istiyorsanız lütfen bu isteğinizi yine Seyahat kuponu / İade sayfamızdan gönderin. İçinde bulunduğumuz durumdan dolayı işlem sürelerinde önemli gecikmeler yaşıyoruz. Anlayışınızdan dolayı teşekkür ederiz.

Uçuşum iptal edilmemiş olsa bile tam iade ya da seyahat kuponu isteyebilir miyim?

Evet, uçuşunuz iptal edilmediyse iade ya da seyahat kuponu isteyebilirsiniz. Ancak isteğiniz mevcut COVID-19 durumuyla ilgili değilse iade ya da kupon tutarı, biletinizin fiyat kurallarına göre işleme alınacaktır. Rezervasyonunuzun tarihini ya da varış noktasını değiştirirseniz değişiklik ücreti ve/veya fiyat farkı geçerli olabilir.

Şu anda seyahat kısıtlaması olan ancak seyahatimin olduğu tarihte bu kısıtlamanın hala geçerli olup olmayacağından emin olmadığım bir varış noktasına biletim varsa ne yapabilirim?

Uçuşunuz henüz iptal olmadıysa kullanabileceğiniz birçok seçenek bulunmaktadır. Rezervasyonunuzu koruyabilir ve varış noktanızdaki durumla ilgili gelişmeleri takip edebilirsiniz. Uçuşunuzda değişiklik yapabilir ya da rezervasyonunuzu iptal edebilirsiniz.

Ancak durumunuz COVID-19’a bağlı esnek politikalarımızın gereksinimlerini karşılamıyorsa seyahatinizi değiştirmeye ya da iptal etmeye karar verdiğinizde bir değişiklik ücreti ve/veya fiyat farkı geçerli olabilir.

Durumum COVID-19’a bağlı gevşetilmiş politikalarınızın kapsamına girmiyor ancak ben yine de seyahatimi iptal etmek istiyorsam ne yapabilirim?

Yine de uçuşunuzda değişiklik yapabilir ya da rezervasyonunuzu iptal edebilirsiniz. Ancak değişiklik ücreti ve/veya fiyat farkının geçerli olabileceğini lütfen unutmayın. Eğer bu rezervasyon için iade isterseniz iade tutarı, biletinizin fiyat kurallarına göre işlenecektir.