İnsanları ve şehirleri birbirine bağlayan Emirates Havayolu, 1 Haziran 2019 tarihinden itibaren Maldivler’in başkenti Male’ye, en yeni Boeing 777-300ER uçağı ile seferlerine başlayacak. Emirates’in bu yeni uçağı ile vereceği hizmet, Güney Asya bölgesindeki destinasyonlarından birine ilk kez olacak.

Emirates’in Dubai ve Male arasındaki üç adet günlük aktarmasız servisi* EK658 ve EK659 sefer sayılı uçuşları ile gerçekleşiyor. Emirates ile seyahat eden First Class yolcuları, lüks otomobil üreticisi Mercedes-Benz’den esinlenerek tasarlanan, tamamen kapalı yeni özel First Class süitleri tecrübe etme şansını yakalayacak.

Emirates’in Batı Asya & Hint Okyanusu Kıdemli Başkan Yardımcısı Ahmed Khoory, konuya dair yaptığı açıklamada: “Maldivler, dünyanın her yerinden, seyahat severleri, balayı çiftlerini ve aileleri kendine çeken, Emirates için giderek daha popüler olan bir destinasyon haline geldi. Bu yönde, en son teknoloji ürünü First Class süitleri bulunan yeni Boeing 777’nin hizmete başlaması, Malé konusunda, uzun süredir gündemde olan taahhüdümüzün gerçekleştiğini yeniden doğruladı. Ayrıca, bu hizmet Emirates’in, yolcularına benzersiz bir deneyim sağlamaya yönelik süregelen çabalarımızın bir göstergesi” dedi.

Maldivler’e seyahat eden ve oradan dönen yolcular, günlük olarak, Dubai’den, saat 04.20’de ayrılan ve Malé’ye saat 09.30’da varan EK658 sefer sayılı uçuşuyla, yeni Emirates Boeing 777 ürününü tecrübe edebilecekler. Dönüş uçuşu olan EK659 sefer sayılı uçuş ise, Malé’den, saat 11.00’da ayrılarak, saat 14.00’te, Dubai’de son bulacak.

En yeni Emirates Boeing 777 uçağı, First Class’tan, Business ve Economy Class’a kadar, kabinlerinde, ergonomik olarak tasarlanmış koltuklar ve uçak içi eğlence sistemi ice’ın en son versiyonunu barındırıyor. Sıra dışı yolcu konforu ve kişisel özel alanvurgusu ile tasarlanmış olan, Emirates’in ‘Ezber Bozan’ Boeing 777 özel First Class süitlerinde, yerden tavana kadar sürgülü kapılar ve gri renklerin hâkim olduğu ultra-modern tasarım özellikleri bulunuyor. 1-1-1 düzeninde yerleştirilmiş her biri 3.71 metrekare kişisel alana sahip olan toplam altı adet First Class kabin, ferah, tamamen kapalı özel süit olarak tasarlandı.

Yeni süitler, tamamen düz yatabilen ve çeşitli pozisyonlarda kullanılabilen, uçarken ağırlık hissini ortadan kaldıran, NASA teknolojisinden esinlenilen, “sıfır yerçekimi” konumuna ayarlanabilen koltukları içeriyor. Yolcular ayrıca, tam olarak kişiselleştirilmiş bir deneyim yaratmaya yönelik, birçok aydınlatma rengi arasında seçim yapabiliyor ve süitlerinin sıcaklığını ayarlayabiliyor. Orta koridorda bulunan süitlerde uçan yolcular, endüstride bir ilk olan sanal pencereleri de tecrübe edebiliyor. Sanal pencereler, gerçek zamanlı, fiberoptik kamera teknolojisinden yararlanarak, uçak dışındaki manzarayı, görüntülüyor.

Business Class koltukları ise modern spor otomobillerinin iç kısımlarından esinlenilmiş ve gösterişli bir görünüme sahip ergonomik tasarımlı kafa yaslama yerlerine sahip. Business Class yolcuları, dokunmatik ekranlı kumandadan, koltuklarını ve uçuş eğlence sistemini kişiselleştirebiliyor ve kişisel aydınlatma ayarlarını değiştirebiliyor. Kabinde ayrıca, koltuklar arasında, kişiye özel alan, ayakkabı yerleştirme bölümü, ayak dayama iskemlesi ve kişisel bir mini bar da bulunuyor.

Economy Class kabinlerinde, açık gri ve mavi tonlardan oluşan bir renk paleti ön plana çıkıyor. Koltuklarda, en iyi şekilde destek sağlamak üzere, dik pozisyonda ayarlanabilen, tamamen deri kaplı, esnek kafa yaslama yerleri bulunuyor.

Emirates şu anda, en yeni, First Class süitleri olan Boeing 777-300ER uçağını, Brüksel, Cenevre, Viyana, Londra Stansted, Tokyo (Haneda) ve Riyadh’a gerçekleşen hizmetlerinde kullanıyor. Emirates ayrıca 1 Haziran 2019 tarihinden itibaren, Kuveyt’e olan uçuşlarında da bu uçağını kullanmaya başlayacak.

Dubai’deki merkezinden, altı kıtaya, 160’tan fazla noktaya bu modern ve geniş gövdeli uçağı uçuran Emirates, Boeing 777 ailesinin dünyadaki en büyük işletmecisi durumundadır.