Çocuk dostu mekanlarda aradığınız özellikler nelerdir?
Oyun alanı, bebek bakım odası, çocuklara saygılı ve kaş çatıp parmak sallamayan garson abiler, mama sandalyesi, çocuklara özel menüler, bu böyle beklentiye göre uzaaar gider.
Bunların tamamını sağlayan çok güzel mekanlar var, aile olarak bir yerlere gitmek çocuklarla birlikte sağlıklı yemekler yiyip vakit geçirmek için uygun alana sahip işletmeler candır. Peki, çocuklar için fiyat politikaları nasıldır? Mesela öğlen yada akşam yemeğine gittiğinizde çocuklar için özel hazırlanmış porsiyonu az ve fiyatı düşük seçenekler sunuluyor.
Bu fotoğrafa iyi bakın lütfen.

Hazırlanmış zengin ve gösterişli bir serpme kahvaltı. Eğer siz Başakşehirdeki Ercan Steakhouse Restaurant’a 10 yaş üstü çocuğunuz ile giderseniz önünüze bunun 1 kişilik daha fazla olanı geliyor.
İstemiyorum demeyin çünkü istemek zorundasınız, çocuk bu bunu nasıl yesin demeyin çünkü yemese de önemli değil parasını ödemek zorundasınız. Bence bu israftır. 7-10 yaş arasında çocuğunuz varsa şanslısınız yarı fiyatı hele 0-6 yaş arası çocuğunuz varsa çok daha şanslısınız çünkü ücretsiz.
Ben bu konuyla ilgili şikayetimi dile getirdiğimde her işletmenin fiyat politikası var, beğenip beğenmemek size kalmış denildi. Bu ne demek keyfin bilir beğenmediysen bir daha gelmezsin... Memlekette binlerce mekan var orası olmazsa başka yere giderim. Ama siz okuyucularımı da fiyat politikası hakkında bilgilendirmek istedim.
Mesela benzer bir sektör olan otelleri ele alırsak? Sektör benzer ama verdiği hizmet kat kat ve kat fazla yeme içmesinden, konaklamasına ve sosyal alanlarına kadar çok daha köklü hizmet veriyorlar ama ne yapıyorlar? 0-12 yaş çocuk ücretsiz konaklatıyor. Hele bazı oteller çocuklu ailelere o kadar önem veriyor ki 2 çocuk ücretsiz konaklama imkanı sağlıyor.

Bir de sizlere ve Ercan Steakhouse Restaurant işletmecilerine kısaca çocukluk çağlarını da yazmak istiyorum.
0-2 yaş bebek
3-6 yaş ilk çocukluk
7-11 yaş ikinci çocukluk
12-18 yaş ise ergenlik olarak geçiyor.