Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 21 Eylül 2010 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen müzakerelerde, Hong Kong ile mevcut anlaşma günün koşullarına göre revize edilerek, iki ülke arasındaki seferlerin arttırılmasına karar verildi.
SHGM Genel Müdürü Ali Arıduru ile Hong Kong Ulaştırma Bakan Yardımcısı Jenny Chan tarafından imzalanan anlaşmaya göre, haftalık 2 frekans olan yolcu seferleri haftada 5 frekansa çıkarıldı. Bu sayının 2011 IATA Yaz sezonundan itibaren haftada 6 frekansa yükseltilmesi konusunda anlaşma sağlanırken, kargo seferlerin de haftada iki frekans olması konusunda mutabakat sağlandı.
Her iki ülkeden yapılacak seferlerde Çin anakarasındaki noktalar ve Tayvan’daki noktalar hariç diğer noktalar ara nokta olarak belirlendi. Üçüncü taraflar için kod paylaşım maddesinin ilave edildiği anlaşmada, 3. ülke havayolları ile yapılacak kod paylaşımlı uçuşlarda en fazla 2 havayolu seçilmesi ve haftada 6 frekans kod paylaşımlı uçuş yapılmasına karar verildi.