Gelecek nesillerin refah seviyesinin yükselmesine katkı sağlama, biyolojik sistemlerin korunması ve üretkenliğinin devam ettirilebilmesi adına “çevresel sürdürülebilirlik” konusuna büyük önem veren ATÜ Duty Free, mağazalarının yer aldığı 7 farklı operasyon noktasında alışveriş poşetlerini doğada %100 çözünebilen TDPA (Tam Bozunabilirlik Sağlayan Plastik Katkıları) teknolojisinden yararlanarak temin ediyor.
Doğaya bırakıldığından itibaren 12-24 ay içerisinde mikroorganizmaların, nemin, güneş ışığının ve oksijenin bulunduğu ortamlarda parçalanabilen ve biyolojik olarak çözünebilen alışveriş poşetleri, mağazalarda yer alan maksimum ve minimum boyutlardaki ürünlere göre 3 boyutta tasarlanarak kullanıma sunuluyor.
EPİ logolu doğa dostu posetlerin  ATÜ Duty Free mağazalarında 1 yıldır kullanılması vesilesi ile 06.04.2011 Çarşamba günü Kanada EPI Merkez’den teknik müdür Sn. Andy Koutsandreas’ın katılımı gerçekleşecek olan ve ATÜ doğaya duyarlılığını belgeleyecek olan “Çevre Elçisi Sertifikası” ile onurlandırılacak.