#Türk Hava Yolları'nda Standartlara uymayan hostesleri zayıflamaları amacıyla 6 ay ücretsiz izne çıkaran şirket, bu konuda istenen ölçülere uymayan D.K. ile yollarını ayırdı. Uyguladığı diyet programına rağmen 13 kilo zayıflayan hostes, şirket kuralları gereği işten ayrılmak zorunda kaldı.

Türk Hava Yolları'nda (THY), boy-kilo ölçüleri arasında şirketin belirlediği sınırı aşan kadın kabin memurunun işine son verildi.

Standartlara uymayan hostesleri zayıflamaları amacıyla 6 ay ücretsiz izne çıkaran şirket, bu konuda istenen ölçülere uymayan D.K. ile yollarını ayırdı. Uyguladığı diyet programına rağmen 13 kilo zayıflayan hostes, şirket kuralları gereği işten ayrılmak zorunda kaldı.

Havayolları Kabin Memurları Derneği TASSA Başkanı İzzet Levi, şirketin kilo-boy standardı konusundaki denetimlerinin sürdürüldüğünü, kadın arkadaşlarının da standardın üzerindeki 13 kiloyu veremediği söyledi. Kendisinin de geçen yıl 106 kiloya çıktığını ve diyet sayesinde kısa sürede 10 kilo verip işine geri döndüğünü ifade eden Levi, şirketin kilolu çalışanlar için diyet programı uygulayan kuruluşlarla da anlaşmalar yaptığını kaydetti. Geçen yıl nisan-mayıs döneminde kilolu 30 hostese uyarı yazısı gönderen THY yönetimi, izin dönüşü belirlenen standardı yakalayan çalışanların işlerine dönmesine onay vermişti. Yönetimin bu yıl da yazı gönderdiği kabin memurları, sıkı diyete başladı.