Yusuf ZENGİN

#Toplamda;  52 tasarımcı ve sanatçının, çok özgün imgeler ve çok farklı materyallerle yarattığı özel tasarımlar ve eserlerin yer aldığı serginin havalimanı ayağında, 12 tasarımcı ve sanatçı yer alıyor.

 Sabiha Gökçen Havalimanı İç Hatlar Gidiş Terminali’nde 2 Şubat tarihinde açılan ‘Aşk Uçurur’ temalı sergi,  Şubat ayı boyunca ziyaretçilerle buluşacak.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, yolcuların havalimanı içerisinde keyifli vakit geçirmeleri için zaman zaman kültür sanat etkinliklerine de evsahipliği yapıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı son olarak küratörlüğünü Işık Gençoğlu’nun yaptığı ‘Aşkın Damakta Kalan Tadı Sergisi’ni yolcularla buluşturuyor. ‘Aşk Uçurur’ temalı sergi, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Şubat ayı sonuna kadar ziyaretçilerle buluşacak.

Aşk’ı bambaşka bir bakış açısıyla ele alan, aşk ve yaratıcılık üzerine yeniden düşündüren çok etkileyici eserlerin yer aldığı ‘Aşkın Damakta Kalan Tadı Sergisi’ her yıl Şubat ayında farklı mekanlarda sanatseverlerle buluşuyor. Serginin açılışında görüşlerini ifade eden küratör Işık Gençoğlu, “Dünyanın en eski uygarlıklarına evsahipliği yapan ülkemizde aşk, geçmişten günümüze binlerce farklı şekille ifadesini bulduğu için bu durum sanat eserlerinde çeşitlilik ve yaratıcılığı da beraberinde getiriyor. ‘Aşkın Damakta Kalan Tadı Sergisi’nde; toplamda 52 tasarımcı ve sanatçının, çok özgün imgeler ve çok farklı materyallerle yarattığı özel tasarımlar ve eserler sergi ziyaretçilerini aşk üzerine tekrar düşünmeye davet ediyor. Havalimanları da, insanları kavuşturan mekan olma özelliği ile Aşk’la insanları buluşturuyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’na sanata ve sanatçıya sağladıkları katkı için teşekkür ediyorum” dedi.
İstanbul Concept organizasyonu ile 4 yıldır gerçekleşen, bu ülkenin tarih boyunca biriktirdiği duyguları ve bu ülkenin yetiştirdiği değerli sanatçıları bir araya getiren “Aşkın Damakta Kalan Tadı” sergileri önümüzdeki yıl, 5’inci yılını kutlayacak. Serginin 5’inci yıl kutlaması adeta bir festivale dönüşecek ve daha geniş kapsamlı bir etkinlik olarak bütün kenti kucaklayacak.

SANATÇILAR

Adil Gültekin, Altan Sungar, Bihter Ayda Pekin, Beril Anılanmert, Cem Aydın, Çetin Pireci, Damla Yeşiloğlu, Deniz Onur Erman, Deniz Pireci, Deniz Toraman, Ebru Zarakolu, Elhan Ergin, Esra Apaydın, Ezgi Hakan, Feride Bayraktar, Fulya Balkan, Gaye Samsunlu, Gül Bolulu, Gülay Alpay, Hakan Kırdar, Hakan Kürklü, Hasan Başkırkan, Hatice Şencan, Irma Vega Bijou, İsmet Üstekin, Şefik Kemal Şimşek, Kerem Sanlıman, Meral Pekun, Melike Mühür,  Nihal Gündüz, Nelli Gavriyeloğlu, Noyan Babataşı, Oğuzhan Kayan, Oktay Anılanmert, Oya Akman, Parisa Karamnezhad, Recep Batuk, Pınar Yaman, Selda Okutan, Semiha Kan, Serap Bora, Serap Caymaz, Sinan Avinal, Sirkka Lassila Çakır, Şanel Şan, Şule Koç, Tülin Yiğit Akgül, Türkan Arabacıoğlu, Uğur Ataç, Yeşim Bayrak, Zehra Çobanlı, Zeynep Yılmaz.