Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) ve Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, üçüncü havalimanı projesini değerlendirdi.
Havalimanı için adres olarak Terkos Gölü çevresinin seçilmesinin uygun olduğunu söyleyen Ersoy, yeni havalimanı devreye girdiğinde Atatürk Havalimanı'nın atıl konuma düşeceğini söyledi.
Ersoy, "İki tane birbirine yakın havalimanında aynı anda iniş kalkış yaptıramazsınız, hava trafiğini organize edemezsiniz. Bu durum kapasite artışını negatif etkileyeceği için çok büyük bir ihtimalle Atatürk Havalimanı atıl konumuna düşecek" dedi.
Ersoy, Atatürk Havalimanı'nın özel uçuşlar için kullanılabileceğini ya da kentsel dönüşüm kapsamında modern bir yerleşim yeri haline getirilebileceğini belirtti.
BİLET FİYATLARI İNEBİLİR
Ersoy, üçüncü havalimanıyla ilk etapta trafiğin iki misli artacağını belirterek yeni havayolu şirketlerinin kurulacağını öngördü.
Uluslararası havayollarının İstanbul'a seferlerini artıracağını kaydeden Ersoy, büyük oyuncuların Türkiye'de yatırım yapabileceğini ve bu durumun tüketiciye fiyat açısından olumlu yansımaları olabileceğini söyledi.