Milas-Bodrum Havalimanı'nda görev yapan özel güvenlik görevlilerinden 80’i işsiz kalınca devreye sendika girdi.
Güvenlik İş Sendikası haberde "Bize yardım edin feryadına duyarsız kalmadık" dedi ve bugün işsiz özel güvenlikçilerle bir araya gelerek onlara izleyecekleri yol hakkında bilgi verdi.
Milas Bodrum Havalimanında 31 Aralık 2012 günü itibari ile işten çıkarılacağı daha önce yaptıkları kura çekimi ile belirlenen 80 özel Güvenlik Görevlisi bu kez sendika toplantısı için bir araya geldi. “Haklarımız gasp ediliyor” diyen işçiler sendikadan çözüm istedi. Güvenlik İş Sendikası tarafından ilçemize gelen yetkililer, Güvenlik-İş Sendikası İstanbul Temsilcisi Abdurrahman Konyar ve sendikanın avukatı Sabahattin Konyar, Güvenlik İş Sendikası Mali İşler Sekreteri Renan Gül işçilerin sorunlarını dinleyerek onlara izlemeleri gereken yol haritası hakkında bilgi verdi.
Milas-Bodrum Havalimanı'nda görev yaparken, çalıştıkları özel firma tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın personel azaltılması yönündeki kararının ardından noter huzurunda çekilen kurayla işten çıkarılan 80 kişi Milas Belediye Evlendirme ve Toplantı Salonunda Sendika temsilcileri ile bir araya geldi.
Sendikanın çalışma süreci hakkında bilgi veren Güvenlik-İş Sendikası İstanbul Temsilcisi Abdurrahman Konyar daha sonra sözü sendika Avukatı Sebahattin Konyar’a bıraktı. Uygulamanın yanlış ve hukuka aykırı olduğunu savunan Konyar, hukuki müracaatlarını yapacaklarını ve yargının kararını bekleyeceklerini söyledi. Konyar "İşveren imza attığı evraka sadık kalmamıştır. Yapılan uygulama tamamen hukuksuzluktur. Yeni sözleşme imzalayan arkadaşlarımıza ise sözleşmede 'Türkiye'nin her yerinden çalışırım' diye bir madde imzalatılmıştır. Bu maddenin tek nedeni art niyettir. İşveren '6 ay sonra tazminatları ödeyeceğim' diyor. Böyle bir şey yok. İşten çıkarılma olduğu anda tazminatlar ödenir. Bugün bizim burada olma sebebimiz arkadaşlarımızın mağdur olmasıdır" dedi.