Diyarbakır'da 8 Ocak 2003 tarihinde meydana gelen ve 75 kişinin ölümü, 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan uçak kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları 10. anma töreninde bir araya geldi.
Uçak kazasında hayatını kaybedenlerin anısına her yıl düzenlenen anma töreni bu yıl da hüzünlü geçti. Diyarbakır Havaalanı girişinde düzenlenen anma töreninde kazada ölenlerden birkaçının fotoğrafının etrafına mum yakılarak karanfiller bırakıldı. Ercan Demirkol ve 75 insanın anısına yazılı siyah çelengin bırakıldığı anma törenine katılanlar hüzünlü anlar yaşadı. Kazada oğlu Ercan Demirkol'u kaybeden Süleyman Demirkol, ölenlerin ailesi adına bir açıklama yaptı. Kazanın üzerinden 10 yıl geçtiğini hatırlatan Demirkol, acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi. Demirkol, “Savcı Mehmet Özel dosyamıza takipsizlik kararı verdi. Gerekçe olarak da pilotun öldüğünü söyledi. Pilotun öldüğünü biz de biliyoruz ancak, bizim söylediğimiz bambaşka. Biz diyoruz ki, pilot Alaaddin Yunak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde pilotluk yaparken geçirdiği trafik kazası sonucu, gördüğü tedavi netice vermeyince, malulen emekli edilmiştir. Malulen emekli edilen bir kişiye aynı görev verilmez. Bu pilota Türk Hava Yolları’nda (THY) kim görev verdiyse, 75 insanın katili o kişidir. Biz, bu kişinin yargılanmasını istiyoruz. Savcılara sesleniyorum. Lütfen ama lütfen bu davayı yeniden ele alın” diye konuştu.
Ercan Demirkol’un annesi Hülya Demirkol ise evlat acısının çok zor olduğunu belirtti. Acılı anne, "Acılarımız hiç bir zaman bitmemiştir. Allah ana ve babalara evlat acısı göstermesin. Evlat acısı kadar zor bir şey yoktur. Allah ciğerimizi yakmış, başka anne babaların ciğerini yakmasın. Ciğerimizi yakanların da Allah ciğerini yaksın" dedi.
Uçak kazasından yaralı kurtulan Celal Tokmak, aradan 10 yıl geçmesine rağmen olayın sanki 10 dakika önce yaşandığını ifade ederek, kazadan sonra 1 yıl fizik tedavi gördüğünü ve o olaydan beri de psikolojik tedavi görmeye devam ettiğini söyledi. Anma törenine katılan aileler Diyarbakır'da sivil havaalanı yapılmasını ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in ölen 75 kişinin anısına yapacağı park sözünü yerine getirmesini talep etti.
THY'nin İstanbul- Diyarbakır seferini yapan yolcu uçağı, 8 Ocak 2003 tarihinde Diyarbakır Havaalanı'na inişe geçtiği sırada düşmüş ve kazada 75 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi ise yaralanmıştı.