Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Samsun Çarşamba Havalimanı Müdürlüğü tarafından, DHMİ’nin kuruluşunun 80. yıl dönümü dolayısıyla havalimanında tören düzenlendi.
DHMİ’nin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde ilk tören Samsun-Çarşamba Havaalanı Venn Restoran'da yapıldı. Çınarlık Belediye Başkanı Nihat Soğuk, DHMİ Samsun-Çarşamba Havaalanı Müdür Yardımcısı Ahmet Gündoğmuş ve DHMİ çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Samsun-Çarşamba Havaalanı Müdür Yardımcısı Ahmet Gündoğmuş, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin 80. yılını sevinç ve gururla kutladıklarını söyledi. DHMİ hakkında bilgi veren Müdür Yardımcısı Ahmet Gündoğmuş, “Kuruluşumuzun bugünkü görevleri, havalimanlarını işletmek ve hava seyrüsefer hizmeti sağlamaktır. Bugün 80 yaşında olan kuruluşumuzun özellikle son 10 yılı göz kamaştırıcı başarılar içermektedir. Uçak ve yolcu sayısındaki inanılmaz artış, Sayın Bakanımız Binalı Yıldırım’ın ‘Havayolu Halkın Yolu Olacak’ sloganının ne denli haklı olduğunu ispatı niteliğindedir” dedi.
Samsun’da havayolu kullanımı sayısının artış gösterdiğini ifade eden Gündoğmuş, “2011 yılında 1 milyon 150 bin olan yolcu sayımız, 2012 yılında 1 milyon 230 bine çıkmıştır. Havalimanımızı kullanan yolcu sayısının 2013 yılında 1.5 milyona ulaşmasını umut ediyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından 80. yıl pastası kesildi. Tören sonrası havalimanı çalışanları toplu fotoğraf çektirtti.