Haziran ayında mali ve yönetsel durumu gözetilerek işletme ruhsatı üç ay süreyle askıya alan Saga Havayolları'na verilen ek süre geçtiğimiz günlerde sona ermişti. SHGM'den Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na gönderilen iptal dosyası Bakan Yıldırım tarafından onaylanınca Saga Havayolları'nın yaklaşık 10 yıl süren serüveni resmen noktalandı.
İşadamı Abdulkadir Kolot'a ait Saga Havayolları, bir dönem 10 uçaklık filoya kadar ulaşmış ve iç hat operasyon yapmak için müsade almıştı. Ancak sonrasındaki süreçte özellikle yurtdışı charter pazarında beklediği performansı yakalayamayan şirket, özellikle Kuzey Afrika pazarında etkinliğini kaybedince sıkıntılı bir sürece girmişti.
Filosundaki uçakları bir bir elinden çıkarmak zorunda kalan şirketin İranlı ortağı da yaşanan sıkıntılara çare olamayınca Saga Havayolları'nın çöküş süreci hızlandı. Halen şirketin elinde bakım giderleri ödenemediği için biri MNG Teknik'te, diğeri de İran'da olmak üzere iki adet uçak bulunuyor.
Saga Havayolları'nın kapanmasıyla birlikte bir kaç ay içinde ikinci havayolu şirketi de gökyüzü sahnesinden çekildi. Geçtiğimiz aylarda işletme ruhsatı iptal edilen SKY Havayolları'ndan sonra Saga Havayolları'nın da kapısına kilit asmasıyla, 2003'ten bu yana kurulan havayolu şirketlerinden sadece Tailwind ve Borajet ayakta kalabildi. Best, Tarhan Tower, Word Focus, Turkuaz, Golden gibi havayolu şirketleri bu dönemde havacılık tarihindeki yerini aldı.