Ulusal ve uluslararası arenada yürüttüğü başarılı çalışmaları bir çok kez ödüllerle tescil eden Çelebi, 2014’e de hızlı başladı. Çelebi, henüz yılın başında bir hafta içinde üç ödül birden alarak küresel arenada yine başarıları ile öne çıktı. Çelebi, 5 Şubat’ta, Çelebi Delhi Cargo Management India Pvt. Ltd. ile Air Cargo India 2014’te, Hindistan’da “Yılın En iyi Kargo Yer Hizmetleri Şirketi” ödülünü, ertesi gün ise Çelebi Ground Handling Hungary ile Budapeşte Havaalanı tarafından düzenlenen 7. Havacılık Ödülleri’nde “En İyi Yer Hizmetleri Şirketi” seçildi. Çelebi’nin başarılarını birbiri ardına taçlandıran son ödül ise Türk Hava Yolları’ndan geldi. THY Genel Müdürlüğü’nde 12 Şubat’ta düzenlenen törende, Türk Hava Yolları, Anadolu’daki başarılı yer hizmetleri çalışmalarından dolayı Çelebi Hava Servisi’ni ödüllendirdi.


2014’ün ilk ödülü Hindistan’dan
Çelebi’nin yeni yıldaki ilk ödülü, Hindistan’dan geldi. The Stat Trade Times tarafından 4-6 Şubat 2014 tarihlerindeki Mumbai’deki Bombay Exhibition Center’da düzenlenen Air Kargo İndia 2014 – Hindistan Hava Kargo Fuar ve Konferansı’nda “Hindistan Hava Kargosunda Zorluklar” başlıklı bir sunum da gerçekleştiren Çelebi Delhi Cargo Management India Pvt. Ltd., “Yılın En İyi Kargo Yer Hizmetleri Şirketi” ödülüne layık görüldü. Ödül yarışında Çelebi, uluslararası arenadaki rakipleri Swissport, WFS ve Menzies’i, “Hava Kargo Mükemmellik” kategorisinde geride bırakarak Hindistan’da “Yılın En İyi Kargo Yer Hizmetleri Şirketi” seçildi. 5 Şubat 2014 tarihinde, havalimanı operatörleri, havayolu şirketleri, nakliyeciler ve Hindistan kargo sektörü temsilcilerini katılımıyla düzenlenen gala gecesinde bu anlamlı ödülü, Çelebi Delhi Cargo Terminal Management India Pvt. Ltd. Genel Müdürü Rajesh Goel’in elinden aldı. Tescillenen bu başarının tüm ekip çalışanlarına ait olduğunu belirten Goel, ödülün gurur ve onurunun, sayıları 5 ülkede 10 bine ulaşan büyük Çelebi Ailesi’nin bireylerine ait olduğunu vurguladı.
Bir gün arayla ikinci ödül Macaristan’dan
Çelebi 6 Şubat 2014’te düzenlenen Gala gecesi ile Budapeşte Havaalanı tarafından Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Havacılık Ödülleri’nde Çelebi Ground Handling Hungary (ÇGHH) ile “En İyi Yer Hizmetleri Şirketi” seçildi. Budapeşte Havaalanı 7. Havacılık Ödülleri, Terminal 1’deki Etkinlik Merkezi’nde gerçekleştirilen Gala ile sahiplerini buldu. 7. Havacılık Ödülleri Galası, Macaristan havacılık otoriteleri, hükümet yetkilileri ve Budapeşte Havaalanı yönetiminin yanı sıra, paydaşlar, havacılık sanayi temsilcileri, tur operatörleri ve basın mensuplarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişilik seçkin bir davetli grubun katılımıyla gerçekleşti.


Çelebi Ground Handling Hungary, havaalanı yetkilileri tarafından; ‘Zamanında performans’, ‘Check-in performansı’, ‘Bagaj işlemleri performansı ‘, ‘Emniyet performansı’ ve ‘Güvenlik konuları’ gibi kriterlerde yapılan değerlendirme sonucunda, Budapeşte Havaalanı’nda “2013 Yılı En İyi Yer Hizmetleri Şirketi” seçildi. 7. Havacılık Ödülleri Galası’nda Çelebi’ye verilen ödül, Celebi Ground Handling Hungary and Austria CEO’su Osman Yılmaz tarafından alındı. Yılmaz, Çelebi’nin, 56 yıllık köklü geçmişi, ileri teknolojisi ve yüksek standartları ile üstün hizmet kalitesinin bulunduğu her noktada kabul ve takdir gördüğünü vurgulayarak, bu güzel ödül ile de bunun bir kez daha tescillendiğini belirtti.


THY’de “En İyi Pazarlama Ödülü”nü aldı
Budapeşte Havaalanı 7. Havacılık Ödülleri’nde Çelebi’nin yanı sıra Türk Hava Yolları da ‘En İyi Pazarlama Ödülü’ne layık görüldü. 7. Havacılık Ödülleri’nde diğer kategorilerde ödül alan firmalar ise; Wizz Air, Qatar Airways, Norwegian Air Shuttle, Alitalia, Finnair, Cargolux, TNT, Budavár Tours, László Bartha, Maj. István Macsári oldu. Düzenlenen törenle ödüller, Budapeşte Havalimanı CEO’su Jost Lammers ve Budapeşte Havalimanı Ticari Direktörü Kam Jandu tarafından sahiplerine teslim edildi.
Üçüncü ödül de Türk Hava Yolları’ndan
Çelebi’nin ödül sağanağındaki son tescil ise bu sefer ulusal pazardan, Türk Hava Yolları’ndan geldi. Türk Hava Yolları (THY), Genel Müdürlük Binası VIP Toplantı Salonu’nda 12 Şubat’ta gerçekleştirilen törenle, Anadolu’daki başarılı yer hizmetleri çalışmalarından ötürü Çelebi Hava Servisi çalışanlarını ödüllendirdi. Ödül töreni, THY Genel Müdürü Temel Kotil ile THY Yönetim kadrosunun katılımı ve THY Pazarlama ve Satış Başkanı (Yurtiçi) Halil İbrahim Polat’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Çelebi Hava Servisi A.Ş. (ÇHS) Bölge Müdürü Hayri Güntel ile Malatya, Kars, Samsun ve Isparta İstasyonları yöneticileri ve takdire layık görülen personelinin katıldığı törende ÇHS’nin ödüllerini, THY Genel Müdürü Temel Kotil verdi.


Ödüllerle tescilli geleneksel Çelebi başarısı
Türk sivil havacılığının öncü şirketi Çelebi, Türkiye’nin yanı sıra, Macaristan – Budapeşte, Avusturya – Viyana, Almanya – Frankfurt, Hindistan’da ise Delhi ve Mumbai’deki 35 havalimanında yer hizmetleri ile kargo&antrepo hizmetleri veriyor. 56 yıllık köklü geçmişi ile Çelebi, sunduğu yüksek standartlardaki hizmet kalitesini, bugüne kadar aldığı birçok ulusal ve uluslararası ödül ile taçlandırdı.