Türk Hava Kurumu'nda (THK) usulsüzlük iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Osman Yıldırım'ın ardından eşi Sultan Yıldırım da THK tarafından mahkemeye verildi. THK Genel Başkanlığı'na ait Çankaya'nın en lüks semtlerinden Ümitköy'deki lojmanın, kuruma teslim edilmediğini daha önce SABAH Ankara ortaya çıkarmıştı. Şimdi de Sultan Yıldırım'ın, kurum tarafından kapattırılan evin elektrik, su ve doğalgazını mevcut başkan Vacit Öktem'in imzasını atarak oluşturduğu sahte kontratla yeniden açtırdığı iddia edildi.
İMZASINI TAKLİT ETTİ
Kuruma ait lojmanın elektrik, su ve doğalgazının yeniden açıldığını öğrenen yetkililer Başkentgaz'a evin doğalgazının nasıl açtırıldığını sordu. Başkentgaz'dan gelen yanıtta evin doğalgazının kontratla açıldığını öğrenen THK yetkilileri gördükleri karşısında adeta şok geçirdi. Usulsüzlük iddiası ile tutuklanarak cezaevine gönderilen eski genel başkan Osman Yıldırım'ın eşi Sultan Yıldırım, yeni genel başkan Vacit Öktem'in imzasının taklit ederek sahte kontrat düzenledi. 1 Ocak 2015 tarihli sahte kontratla Başkentgaz'a giden Yıldırım, doğalgazı açtırarak evde yaşamaya devam etti.
SUÇ DUYURUSU YAPILDI
Durumu öğrenen THK yetkilileri olayla ilgili soruşturma başlatarak Ankara Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Sahte olarak düzenlenen kontrattaki imzanın Genel Başkan Vacit Öktem'e ait olmadığının ifade edildiği suç duyurusunda Sultan Yıldırım'ın özel evrakta sahtecilik yaptığı iddia edildi.
LOJMAN VE ARAÇ SATILIYOR
Osman Yıldırım döneminde alınan makam araçları ve lojmanı satışa çıkardıklarını belirten THK Genel Başkanı Vacit Öktem, "Türk Hava Kurumu halkın bağışlarıyla ücretsiz havacılık eğitimi veren bir kurum. Tamamen kendi asli işimiz olan havacılık faaliyetlerine yöneldik. Ancak arada hala eski genel başkanla ilgili bu lojman konusu gibi olumsuzluklar yaşıyoruz. Biz eski genel başkanın tamamen şahsından kaynaklanan olumsuzlukları bir kenara bıraktık. O şahsın kendisi ile alakalı yüce Türk adaleti karar verene kadar sessiz kalmak en doğru yolu olacak. Halkın bağışlarıyla yoluna devam eden bir kuruma yakışmayan şatafata ve lükse sahip makam araçları ve lojmanı satışa çıkardık" şeklinde konuştu.
ESKİ LOJMANI BEĞENMEMİŞLERDİ
17 Ekim 2009'da Türk Hava Kurumu Genel Başkanı olan emekli Hava Pilot Tümgeneral Osman Yıldırım, kurumun Güniz Sokak'taki lojmanını beğenmeyince başka bir lojman alınması için talimat verdi. Yaklaşık 1 ay içinde eski lojman 233 bin TL'ye satılırken 19 Şubat 2010'da yani Osman Yıldırım'ın göreve geldiği günden 5 ay sonra Ümitköy Meksika Caddesi yakınlarında 370 bin TL'ye yeni bir lojman alındı. Yıldırım'ın oğlunun da aynı sitede başka bir dairede oturması dikkat çekerken evin tüm giderlerinin, faaliyetlerinin büyük bölümünü vatandaşların yardımlarıyla sürdüren THK tarafından karşılandığı ortaya çıktı. Yaklaşık 270 metrekare olan lüks konutun elektrik, su, internet, aidat ve TV paketi ücretleri gibi giderleri için THK kasasından 3,5 yılda 71 bin TL para çıktığı belirlendi.