Austrian Airlines ve Lufthansa sundukları yer ve kabin hizmetleri için ödüllendirildi
Lufthansa Grubu bünyesindeki havayolu şirketleri bu yıl da “Dünya Havacılık Ödülleri” çerçevesinde birçok ödüle hak kazandı. Ödüller, kalite standartları değerlendirme kuruluşu Skytrax tarafından her yıl düzenlenen  havacılık sektörünün en kapsamlı yolcu anketinin sonuçlarına göre belirleniyor. 160’ın üzerinde ülkeden 18 milyonu aşkın yolcu her yıl dünya genelinde 200 dolayında havayolu şirketi için değerlendirme yapıyor.
Austrian Airlines gerek yer gerekse kabin hizmetleriyle “Avrupa’nın En İyi Havayolu Kadrosu” kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. Havayolu şirketi aynı zamanda “En İyi Business Class  İkram Hizmeti” kategorisinde de birinci sırayı aldı. Uzun menzilli Business Class uçuşları için DO&CO tarafından hazırlanan mönüler, Viyana usulü kahve ikramları ve uçuş boyunca  hizmet veren aşçılar birincilik ödülünün kazanılmasında belirleyici rol oynadı.
Lufthansa’nın son üç yıl içinde uçak kabinlerinin ve özel yolcu salonlarının donanımları ve sunulan hizmetlerin geliştirilmesi için yapmış olduğu  üç milyar Euro’nun üzerindeki yatırım da sonuç vermiş bulunuyor. Nitekim Lufthansa,  Le Bourget’ de (Paris) düzenlenen ödül töreninde “En İyi Transatlantik Havayolu Şirketi”, “En İyi First Class Özel Yolcu Salonu” ve “Batı Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” kategorilerinde birincilik ödülüne hak kazandı.
Lufthansa halen uzun menzilli uçak filosundaki 100’ü aşkın uçağı çok özel First Class, yeni Business Class ve Premium Economy Class kabinleri ile donatıyor. Ayrıca Lufthansa’nın  tüm uzun menzilli uçaklarında geniş bantlı Internet hizmeti “FlyNet”  sunuluyor.