#Trabzonspor’da Onur Recep Kıvrak’ın kamptan ayrılmasıyla ilgili ilk kez konuşan teknik direktör Shota Arveladze, “Yaşananların tek sorumlusu Onur Onur’un kendisi maalesef. Etiği, kırmızı çizgileri geçmeyen bizimle devam edecek” dedi.
Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme ilk maçında yarın deplasmanda Rabotnicki ile oynayacağı maç öncesinde bordo-mavili takımın teknik direktörü Shota Arveladze ve futbolcu Uğur Demirok, Nacionalna Arena Filip II Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi. Amaçlarının turu geçmek olduğunu belirten Shota Arveladze, “Rakibin iyi olduğunu söyleyebilirim. Top ayağına yakışan, iyi top oynayan, kontrataklara çıkan, agresif bir takım. Geriden pas kullanan, özellikle içerideki maçlarda iyi oynayan bir takım seyrettik. Güzel bir maç bekliyor bizi” dedi.
Shota, Onur’un maçta oynamayacak olmasının takımı etkileyip etkilemeyeceğiyle ilgili olarak sorulan soruya ise, “Kesinlikle etkileyecek. Onur iyi ve takımın lideri olan bir oyuncu. Ama Trabzonspor güçlüyse, Onur geçen sene de yoktu. Trabzonspor geçen yıl UEFA’da bayağı maç oynadı. Onun için Onur’un iyi veya kötü oynamasını veya kaleciliğini tartışmıyoruz. Yarınki maç için başka bir arkadaşımız görevi alıp elinden geleni yapacak” diye konuştu.
Gürcü teknik adam, Üsküp’te hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde seyretmesiyle ilgili olarak da, “Futbol öyledir bazen güneş bazen soğuk. Biz de sonuçta Finlandiya’dan gelmedik. Maçın geç vakitte olması iyi. Elimizden geleni yapacağız, önlemlerimizi alacağız” ifadesini kullandı.
Shota sonuç tahminiyle ilgili bir soru üzerine de, “Galibiyetten emin değilim ama kendi takımıma güvenim tam. Tahmin yapmak en zoru futbolda. Gol yemeden kazanmak bizim için çok güzel bir skor olur” dedi.

“GERÇEK SEBEBİ ONUR’UN KENDİSİ”

Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, izin verilen Onur ilgili ise şu ifadeleri kullandı:
“Çok önemli bir maç önümüzde. Ama maç bitmez. Her 3-5 gün sonra, bir hafta sonra maç var. Maça göre ve maç var diye hareket etmek ve karar almak kolay değil. Onun için doğru kararı almış olduk. Onur’a resmi olarak izin verildi. Onur’un kadro dışı bırakılmasıyla ilgili medyada yer alan sebepleri duyduk. Yarısından fazlası zaten gülmesini getiriyor insanın. Bugüne kadar bize soran yok ‘Gerçek sebebi nedir?’ diye. Gerçek sebebi kendisi maalesef. Ben buraya Trabzonspor’un hocası olarak geldim. Bildiğim kadarıyla hoca olarak imza attım. Benim statüm ve çalışma yerim hocalık. Eğer bu takımda hocaya, menajere, başkana ihtiyaç yoksa o zaman bizi niye getirdiniz? Onun için resmi olarak, davranıştan dolayı, o çizgileri, tekrar söylüyorum; etik ve sportif çizgileri özellikle hiçbir yerde geçmemeli kimse. Ne kadar uzun, ne kadar büyük, ne kadar başarılı ve ne kadar efsane olsa bile. Çünkü buranın efsanesi Trabzonspor'dur. Alkışını, sevgisini, omuzlarda taşınmasına saygı gösteriyorum. Çünkü bunu ben de yaşamıştım. Kimsenin onları elinden alma amacı yok. Burada kimseyle kavga amacımız, taraftara, medyaya, camiaya karşı ne gücümüz ne niyetimiz var. Ne de istek var. Tam tersi. Onun için tekrar söylüyorum, etiği, kırmızı çizgileri geçmeyen devam edecek.”

UĞUR: “RAKİBİMİZİ İYİ ANALİZ ETTİK”

Trabzonsporlu futbolcu Uğur Demirok rakibi iyi analiz ettiklerini belirterek, “Rakibi iyi analiz ettik. İyi bir takım, iyi baskı yapıyorlar. Sert ve agresif futbolu tercih ediyorlar. Sonuçta her rakibe saygımız var. Trabzonspor büyük bir kulüp ve hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Bu turu da geçip hazırlıklarımıza devam etmek istiyoruz. Kolay gibi gözüken maçlar sezon başı olduğu için zor geçebiliyor. Ama yarın rakibimize saygı duyarak maçtan iyi bir sonuçla ayrılmayı hedefliyoruz” dedi.