Elektrik-Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği’nin (TET) düzenlediği Proje Baharı’nın beşincisi için hazırlıklar başladı. Türkiye genelinde Elektrik Elektronik ve Bilişim temalı tek ve en büyük Ar-Ge Proje Pazarı yarışması olan etkinliğe 12 Şubat 2016 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. TET, Proje Baharı’nın tanıtım çalışmaları kapsamında üniversite gençlerini sektörün başarılı girişimcileri ile buluşturmaya da devam ediyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi ile başlayan seminerlerin ikinci durağı Çukurova Üniversitesi oldu.
Türkiye’nin teknolojideki gücünü temsil eden TET’in geleneksel hale getirdiği ve herkesin başvuru yapabileceği TET AR-GE Proje Baharı etkinliğinde; Bilgi ve İletişim Teknolojisi Uygulamaları, Çevre ve Enerji Verimliliği Uygulamaları, Enerji Üretim, İletim ve Dağıtımına Yönelik Uygulamalar ve Diğer olmak üzere 4 farklı kategoride projeler yarışacak.
Geçtiğimiz yıl 500 proje başvurusunun alındığı Proje Baharı’nda ön elemeden geçirilen projelerin sahipleri sunum için İstanbul’a davet ediliyor. Değerlendirme sonrası seçilen projeler, bu yıl 6 Nisan 2016’da düzenlenecek etkinlikte sergilenecek. Gün boyu sürecek panellere de ev sahipliği yapacak etkinliğin ardından gerçekleşecek ödül töreninde ise her kategoride ilk üçe giren projeler, sırasıyla 20 bin TL, 10 bin TL ve 7 bin 500 TL’lik ödül kazanacak. Geçtiğimiz yıllarda yarışmaya katılarak başarı gösteren ve ticarileşen projeler de etkinlik günü sergi alanında olacak.
TET Proje Baharı Seminerleri Devam Ediyor
Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite öğrencilerini sektörün başarılı girişimcileriyle buluşturan TET Proje Baharı Seminerleri, gençlere girişimcilik konusunda rehberlik edecek.
Karadeniz Teknik Üniversitesi’yle başlayan ve Çukurova Üniversitesi ile devam eden seminerlerde gençlere Proje Baharı etkinliğinin hedefleri ve proje sahiplerine getirdiği kazanımlar hakkında bilgi verildi. Türkiye’nin Ar-Ge ve teknolojideki önemli güçlerinden biri olan Vestek A.Ş. Genel Müdürü Metin Salt ise üniversite öğrencilerine, “Girişimcilik” üzerine kendi gözlemlerini ve sektördeki deneyimlerini aktardı. Salt, üniversite ve alınan eğitimin ötesinde “hayır”ı cevap olarak görmeyen, kendini geliştiren, girişken kişiliğe sahip insanların başarıyı yakaladıklarına dikkat çekerek yalnızca olumsuzluklara odaklanmamaları gerektiğinin altını çizdi. Yoğun ilgi gören seminerlere yüksek sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı. TET Proje Baharı Üniversite Seminerlerine; önümüzdeki dönemde Erzurum Atatürk Üniversitesi ile devam edilmesi planlanıyor.