Bu yeni havalimanı için yıllık 110 milyon yolcu öngörülmüş. İhale ona göre yapılmış. Hükümet öyle garantiler vermiş ki…
Yaptığın havalimanı 25 yıl boyunca senin.
25 yıllık işletme süresince yolcu başına sana 20 avro garanti! (Çok yüksek).
İlk 12 yıl boyunca toplamda 6.3 milyar avroyu cebinde bil. Bu miktardan çok gelir olursa senin. Helali hoş olsun. Yok, az olursa farkı ben sana devlet kasasından vereceğim.
Bilet fiyatlarına, uçakların konaklama hizmetlerine, havalimanı ve terminallerdeki her türlü hizmetlere vs… Yüklen bunlara!
Olmadı, hedef tutmadı mı? Tasalanma! Ben sana halktan topladığım vergilerden ödeme yapacağım.
Ha bir de… Atatürk Havalimanını kapatacağım, 25 yıl da yeni havaalanı yapmayacağım, yaptırmayacağım. Hükümet bunca garanti vermiş ama dünyada 90 milyon yolcunun üzerine çıkan havalimanı yok ki. Bir havalimanına inebilecek uçak sayısı belli. Günlük 1300 adet uçağın üzerine çıkmak zor.
Ortalama 150 yolcu kapasitesiyle günlük 2 bin uçak indirebilirseniz, yeni havalimanında yıllık 110 milyon yolcu kapasitesine ulaşırsınız.
Ki bu hayali bir rakamdır. Çünkü bu sayıya ulaşmanız için günün 24 saati, her 40 saniyede bir uçağın ineceği havalimanınız olması gerekir o da henüz icat edilemedi.
Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) raporunun büyüme senaryosuna göre, bu havalimanının kâr etmesi olanaksız.