TAV Havalimanları, otizm tanısı almış çocukların ve ailelerinin havalimanlarında uçuş öncesi, uçuş süresince ve sonrasında karşılaştığı sorunlarla ilgili farkındalık yaratmak üzere Değer Otizm Derneği tarafından yürütülen "Değerli Kanatlar" projesi kapsamında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bir gezi programı düzenledi.


TAV Havalimanları ve Değer Otizm Derneği’nin işbirliğiyle gerçekleşen etkinlikte, çocuklara havalimanına varıştan uçak yolculuğuna kadar tüm aşamaları görebilecekleri bir program hazırlandı. Öncelikle TAV Havalimanları yetkilileri; çocuklar, ebeveynleri ve dernek yetkililerini havalimanı dış hatlar terminalinde karşıladı ve katılımcılar ziyaret için alınan özel izinle hava tarafına geçiş yaptı. ATÜ Duty Free mağazaları ve “primeclass” Lounge ziyaret edildikten sonra, terminalden alınan çocuklar Havaş otobüsleriyle apronda Onur Air’in uçağına götürüldü. Etkinliğe destek veren Onur Air’in kabin ekibi tarafından uçuş hakkında bilgi verilmesinin ardından, terminale dönülerek havalimanından çıkış işlemleri gösterildi.


Proje içeriği bakımından Türkiye ve Avrupa’da ilk kez hayata geçirilen “Değerli Kanatlar”; kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle yurtiçi ve yurtdışında farkındalık yaratmayı hedefliyor.