THY, önümüzdeki 6 aylık turizm sezonunda sadece  Moskovadan bir milyonun üzerinde yolcu taşıyacak, tüm  Rusyadan ise uçak hadisesinden önceki rakamları da çok geride bırakarak 2 milyonu geçeceği bildirildi.
THYnin Moskovada kullandığı havaalanında adeta  THYnin bir uçağı iniyor diğeri kalkıyor. Türkiyenin birçok büyük şehrinde bile görülmeyen THY uçak trafiği Moskova Vnukovo Havalimanında yaşanıyor. Her gün 15 uçağın inip kalktığı Moskovada haftada dört gün ise 16 uçak kalkıp iniyor.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Sadece ilave seferler ile bir milyon yolcu
Turizm sezonun açılması ile birlikte  Antalya  Moskova güzergâhına 10 tane ilave sefer koyan THY, yıl boyunca her gün İstanbul-Moskova arasında dört ve her gün bir Antalya  Moskova uçuşunun yanı sıra haftada dört gün de  Ankara  Moskova uçuşu gerçekleştirmeye başladı. Çoğu geniş gövdeli ve yaklaşık 280 yolcu kapasiteli Antalya uçaklarının tamamına yakını ise tam kapasite ile uçuyor. THY, sadece Moskovadan ilave seferleri ile sezon sonuna kadar Antalyaya yaklaşık 850 bin kişi taşıyacak. St. Petersburg ve Ufa kentlerine de her gün bir Antalya ilave seferi koyan THY, bu uçuşlar ile birlikte sadece Antalyaya bir milyonu geçkin yolcu taşımış olacak.
Yıl boyunca gerçekleştirdiği normal seferler ile birlikte Rusya ile en iyi olunan dönemde Moskovadan 700 bin civarında yolcu taşıyan THY, bu yıl bu rekorunu da ikiye katlayacak. Türk Hava Yolları, Moskovadan direk uçtuğu Antalya, İstanbul ve Ankaraya yaklaşık 1,5 milyon yolcu taşımış olacak.
Yıl sonuna kadar tüm Rusyadan 2 milyonu geçecek
Rusyada toplam 10 kente uçuş gerçekleştiren Türk Hava Yolları, Moskova dışında St.Petersburg ve Kazandan İstanbula her gün, Ekaterinburg, Rostov, Soçi, Stavropoldan haftada 4, Varonej, Samara ve Ufadan ise haftada 3 sefer gerçekleştiriyor. Bu şehirlerden Antalyaya ise Moskova dışında  St. Petersburg ve Ufadan Mayıs-Kasım ayları arasındaki turizm sezonunda her gün uçuyor.
THY, bu uçuş grafiği ile yıl sonuna kadar ise tüm Rusyadan bu yıl 2 milyonun üstünde yolcu taşıyarak yeni bir rekora imza atacak.
Türk Hava Yollarının Rusya operasyonun başında bölgeyi yakından tanıyan Mefail Deribaş bulunuyor.