İstanbul Yeni Havalimanı'nda 2018 sonunda uçuşların başlamasıyla birlikte Atatürk Havalimanı kapanarak tüm hava trafiği yeni havaalanına yönlendirilecek. Ancak şu anda Atatürk Havalimanı'nın işletmeciliğini yapan TAV Havalimanları Holding'in 2021'e kadar sözleşmesi bulunuyor.
Yapımı hızla devam eden İstanbul Yeni Havalimanı'nda 2018 sonunda uçuşların başlamasıyla birlikte Atatürk Havalimanı kapanarak tüm hava trafiği yeni havaalanına yönlendirilecek. Başbakan Binali Yıldırım inşası yüzde 55 oranında tamamlanan havalimanından yapılacak ilk uçuş için 29 Ekim 2018 Cumhuriyet Bayramı'nı işaret etmişti.
Ancak şu anda Atatürk Havalimanı'nın işletmeciliğini yapan TAV Havalimanları Holding'in 2021'e kadar sözleşmesi bulunuyor. Atatürk Havalimanı'nın sözleşme bitiş tarihinden çok daha önce kapanacak olması devletin TAV Havalimanları Holding'e tazminat ödemesini gerektiriyor. Her ne kadar TAV'a ödenecek tazminatın tutarı şu an için hala bilinmiyorsa da DÜNYA Executive'de yer alan bir habere göre şirketin bu konuda ısrarcı olmak ya da devlete baskı yapmak gibi bir düşüncesi bulunmuyor. Hatta TAV konunun gündeme gelmesini de istemiyor. Bunun sebebi olarak da Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki kısmi satın almaya onay almak için Rekabet Kurulu gibi devlet kuruluşlarıyla muhatap olacak olması gösteriliyor.
TAV, Malaysia Airports Holdings Bhd'nin (MAHB) mayıs ayında kesinleşen bir kararla satışa çıkardığı Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki hisselerinin yüzde 50'sinden az bir miktarına talip. Akfen Holding geçtiğimiz günlerde TAV Havalimanları'ndaki yüzde 8.12 hissesini Fransız havalimanı işletmecisi Aéroports de Paris'e (ADP) 160 milyon dolar karşılığında satmıştı. Haziranda gerçekleşen satın almanın ardından ADP, TAV'ın yüzde 46.12'sini kontrol ediyor.