Avrupa Uluslararası Havaalanları Konseyi (ACI EUROPE), 3. çeyrek hava trafik raporunu yayımladı. İstanbul’daki havalimanları Kategori 1’de (yıllık 25 milyondan fazla yolcu ağırlayan havalimanı) yüzde 19,3 bir artış ile 2. ve 3. sırada yer aldı. Rapora göre Atatürk Havalimanı, yüzde 11,7 artış ile 2. sırada Sabiha Gökçen Havalimanı ise yüzde 7,8 bir artış ile 3. sıraya yerleşti.


Açıklanan rapordaki Kategori 2’de (yıllık 10-25 milyon arası yolcu ağırlayan Havalimanı) ise listeye Türkiye havalimanları damga vurdu. Bu kategoride yüzde 90,3 artış ile Antalya Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı rakiplerini açık ara geride bıraktı. Listenin zirvesine yüzde 56,5 artışla Antalya Havalimanı yerleşti. Hemen arkasından da yüzde 33,8 artış ile Ankara Esenboğa Havalimanı yer aldı.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, ACI EUROPE’un 3. çeyrek hava trafik raporu üzerine, “Türk sivil havacılığının yazdığı bu muhteşem uluslararası başarı destanının gururu hepimizin. Emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve ilgili tüm kuruluşlara  çok teşekkürler.” şeklinde açıklama yaptı.