YUSUF ZENGİN

Onur Havayolları (Onur Air) ile ilk defa seyahat eden Elif adlı yolcu, gördüğü aksaklıklara isyan ederek, “Onur Air çok kötü bir firmasın.” dedi.

Onur Air ile Trabzon’a seyahat eden Elif adlı yolcu, yaşadığı çileli yolculuğu sikayetvar.com’a anlattı. Hosteslerin asık suratlı ve nezaketsiz davranışlı, koltukların çok dar, yastığın ise ücretli olduğu Onur Air uçuşuna büyük tepki gösteren Elif adlı yolcu, Onur Air için “Her şeyi ile kötü firma” değerlendirmesinde bulundu.

İşte o şikayet yazısı:

Onur Air Her Şeyi İle Kötü

İlk defa Onur Hava Yolları firmasını kullanıyorum. Ve iyi ki de şimdiye kadar kullanmamışım. Her şeyi ile kötü bir firma. Koltukları arasındaki mesafe otobüs bırakın iki kapılı spor arabalarının arka koltuğundaki mesafe kadar ancak. 13/12/2017 saat 22:30 olan Trabzon uçağı 45 dakika rötar yaptı. Ve uçaktaki hosteslerin suratsızlığı konuşma tarzı ve hareketleri inanılmaz kötü. Zorla çalışıyorsan gelme veya işini hakkın ile yap. Gören de uçakta cenaze var sanacak. Ve yastık istedim şu ana kadar kullandığım firmalarda yastık ücretsizdi. Yastık istedim ücretli dedi. Bu nasıl bir sistem diğer firmaların birazcık ilerleyişine bakıp ayak uydursalar fena olmaz. Onur Air çok kötü bir firmasın.