Dünyanın büyük A380 operatörü olan Emirates, 20 adeti kesin ve 16 adeti opsiyonlu olmak üzere 36 adet Airbus A380 uçağı için bir anlaşma gerçekleştirdiğini açıkladı. Yeni sipariş edilen Airbus A380’ler, Emirates’e 2020 tarihinden itibaren teslim edilecek. Şirketin 101 uçaktan oluşan güçlü bir A380 filosu ve mevcutta teslimat bekleyen 41 adet A380 siparişi bulunuyor. Yeni siparişler ile birlikte Emirates, A380 programı ile ilgili taahhüdünü, 60 milyar dolardan fazla değere sahip olan 178 uçağa çıkarıyor.


Emirates Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Emirates, Dubai’nin büyüyen, esnek ve yenilikçi ruhunu tam anlamıyla temsil ediyor. Ayrıca, şehrin; insan, sermaye ve bilgi akışı bakımından, dünyayı bir araya getirmesindeki artan rolünü de pekiştiriyor. Bu alım, Emirates’in, geleceği şekillendirmede kendisine duyduğu güveni ve Dubai’nin dünya çapında bir destinasyon ve havacılık merkezi olma vizyonuna doğru ilerlemesindeki kararlılığı yansıtıyor” dedi.


Şirketin Dubai’deki merkezinde, Airbus Ticari Hava Taşıtları Müşteri Operasyonları Direktörü John Leahy ile mutabakat zaptını imzalayan Al-Maktoum yeni sipariş ile ilgili: “A380’in, Emirates için bir başarı hikayesi olduğunu hiç gizlemedik. Yolcularımız ona bayılıyor. Yolcu kapasitesi ve uçuş mesafesinin bize tanıdığı esneklikten faydalanarak bu uçakları uçuş ağımızda farklı uçuş noktaları için kullanıyoruz. Yeni sipariş etmiş olduğumuz A380’lerin bazıları, emekliye ayrılacak uçakların yerine kullanılacak. Bu sipariş, A380’nin gelecek üretimine de istikrar kazandıracak. Yolcularımıza, mümkün olan en iyi deneyimi sunabilmek adına, uçağın ve uçaktaki ürünlerin daha da iyileştirilmesi için, Airbus ile dirsek teması halinde olan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu uçağın güzel tarafı, kullanılan teknoloji ve tasarımı sayesinde iç mekanlarda farklı şeyler yapabilmemiz için, bol bol alan sağlaması” dedi.
Airbus Ticari Hava Taşıtları Müşteri Operasyonları Direktörü John Leahy ise: "Emirates, Şeyh Ahmed, Tim Clark ve Adel Al-Redha’ya, A380’e verdikleri destek için teşekkür etmek isterim. Bu uçak, 2008’den beri, Emirates'in büyümesine ve başarısına büyük katkılar sağladı. Bu başarıların devam edeceği için memnuniyet duyuyoruz. Bu yeni sipariş, Airbus’ın, A380’i, en azından on yıl daha üretme kararlılığının altını çizdi. Kişisel olarak, Emirates’in ortaya koyduğu bu örneği, daha fazla siparişin izleyeceğine ve bu harika uçağın, 2030’lu yıllarda da üretileceğine ikna olmuş durumdayım” dedi.
Emirates’in Airbus ile olan ortaklığı, onlarca yıla dayanıyor. Emirates, bugün hizmette olan 101 adet A380 ile, dünyadaki en büyük Airbus A380 işleticisi konumunda.