Tayland’da düzenlenen '38. Satun Uluslararası Uçurtma Festivali'ne' Türkiye’yi temsilen katılan İstanbul Uçurtmacılar Derneği başkanı Mehmet Naci Aköz 60 metrekare büyüklüğündeki dev Türk bayrağı uçurtmasını havalandırdı. Festivalin en güzel kalelerinden birisini oluşturan bayrak uçurtma görenlerin beğenisini kazandı.
Dünyanın en büyük uluslar arası uçurtma festivalleri arasında yer alan ' Satun Uluslararası Uçurtma Festivali' Tayland'ın Satun kentinde başladı. Bu yıl 38'incisi düzenlenen festival 22-26 Şubat tarihleri arasında gerçekleşiyor. Festivalde Türkiye'yi İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı Mehmet Naci Aköz temsil ediyor.
Mehmet Naci Aköz, festivalin ilk gününde Türk uçurtma kültürünü simgeleyen uçurtmaları havalandırdı. Gökyüzüyle buluşan rengarenk uçurtmalar arasında 60 metrekare büyüklüğündeki dev Türk bayrağı uçurtma da vardı. Saatlerce havada kalan bayrak uçurtma görenleri kendine hayran bıraktı. Alanda bulunan katılımcılar ve ziyaretçiler Türk bayrağı uçurtmayla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Uçurtma festivalinde bir de workshop gerçekleştiren Aköz, Türk kültürünün örneklerinden olan Türk bayraklı altıgen ve A4 kağıdından yapılan şeytan uçurtmaları Tayland’lı çocuklarla birlikte yaptı.İki ayrı tasarımda yapılan uçurtmaları da Satun belediye başkanına hediye eden Aköz, ödülünü belediye başkanının elinden aldı.
39 Ülkenin katılımıyla gerçekleşen ve uçurtmanın dışında müzik ve yemek festivallerinin de yer aldığı, oldukça renkli ve eğlenceli etkinliğe şehir halkı büyük ilgi gösterdi.
İki gün daha sürecek olan uçurtma festivalle, bağlantılı olarak 01 - 04 Mart arasında Malezya’da da bir festival gerçekleşecek. Bu yıl 23'üncüsü yapılacak olan Pasir Gudang Uluslararası Uçurtma Festivali’ne de katılacak olan Aköz. dev Türk Bayrağı uçurtmasını burada da gökyüzüne havalandırdıktan sonra ülkemize dönecek.