Türk Hava Yolları’ndan (THY), bylock kullanıcısı oldukları gerekçesiyle geçen yıl çıkarılan 26 çalışan, yeniden işbaşı yapmaya başladı.

FETÖ/PDY terör örgütü üyelerinin kullandığı cep telefonu uygulaması bylock kullandıkları gerekçesiyle işten atılan 26 kişi THY’deki işlerine geri dönüyor. AirportHaber’in haberine göre; 26 kişiden bazılarının aranarak işe davet edildikleri, diğerlerinin de kısa bir süre içinde işe çağrılacakları öğrenildi.

MOR BEYİN MAĞDURU
15 Temmuz darbe girişiminin ardından THY tarafından şirket içinde başlatılan soruşturmada, çeşitli birimlerde görev yapan 26 personelin Bylock kullandıkları gerekçesiyle işine son verilmişti. Ancak daha sonra devam eden soruşturmalarda söz konusu 26 kişinin FETÖ ile bağlantısının olmadığı tespit edilmiş ve çalışanların mor beyin uygulaması mağduru oldukları anlaşılmıştı. Bunun üzerine harekete geçen THY, 26 kişi hakkında işe geri dönüş süreci başlatmışı.
MOR BEYİN NEDİR?
Bir yazılım olan Mor Beyin uygulaması, cep telefonu kullananların iradesi dışında bazı uygulamalar aracılığıyla Bylock’a yönlendirilmesi anlamına geliyor. Dua dinlemek, tesbih çekmek ya da müzik dinlemek için bazı uygulamalar indirmek isteyenlerin cep telefonlarına bu uygulamaları indirmesiyle, habersiz olarak Bylock IP’sine yönlendirildiği ve Bylock kullanmış gibi gösterildikleri tespit edilmişti.