TARIK TEKGÖZLİ
İstanbul’da sık sık iş kazalarıyla gündeme gelen Üçüncü Havalimanı inşaatında şimdi de sağlık skandalı ortaya çıktı. İşçiler kaldıkları yatakhaneleri tahtakurusu bastığını ileri sürdü. Konuyla ilgili Aydınlık’a bilgi veren ancak işten atılma korkusu nedeniyle isminin yazılmasını istemeyen bir işçi, amirlikten yeni yatak ve nevresim istediklerini ancak “Yok” denilerek geri çevrildiklerini söyledi.

‘UYUYAMIYORUZ’

Haftada bir, sadece şikayet edilen odalarda ilaçlama yapıldığını belirten işçi, bunun yetersiz olduğunu savundu. “Dengesiz ilaçlama” yapıldığı için tahtakurusunun kökünü kurutmanın mümkün olmadığını aktaran işçi, yatakhanelerin bölüm bölüm boşaltılarak toptan ilaçlama yapılması gerektiğini söyledi. Muhatap bulamamaktan yakınan işçi, kendilerinde baş ağrısı ve halsizlik gibi belirtiler olduğunu, kaşıntıdan dolayı da uyuyamadıklarını ifade etti.

GERİ DÖNÜŞ OLMADI

Üçüncü Havalimanının yapımını ve işletmesini üstlenen İstanbul Grand Airport (İGA) şirketine iddiaları sorduk. Telefonda görüştüğümüz görevli, sorularımızı e-posta yoluyla iletmemizi istedi. Bu doğrultuda sorularımızı dün e-posta yoluyla gönderdik ve haberimizin 7 Nisan günü yayımlanacağını bildirdik. Ancak gün içinde geri dönüş olmadı.