YUSUF ZENGİN

Dünya’nın en gözde projelerinden 3. Havalimanı, kadın çalışan konusunda da zirveye çıktı. Havalimanı yapımında, taşeron firmalar hariç 247 kadın çalışan görev alıyor.

İstanbul’da yapımı hızla devam eden ve 29 Ekim’de hizmete açılacak 3. Havalimanı, kadın çalışan sayısında da lider konumda yer aldı. Kadınların iş hayatında daha etkin olması için başlatılan ‘Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi’yle de desteklenen ve bu vesileyle mühendis kızların da görev aldığı havalimanı inşaat projesinde, taşeronlar hariç 247 kadın çalışan görev yapıyor. Bu çalışanlardan 182’si ise mimar ve mühendislerden oluşuyor.

MÜHENDİS KIZLAR YURTDIŞINA TAŞINDI!

Limak Vakfı Başkanı Ebru Özdemir’in mimarı olduğu Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi, dünyanın en prestijli halkla ilişkiler ödülleri arasında gösterilen, Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği’nin (IPRA) düzenlediği Golden World Awards 2018 Kurumsal Sosyal Sorumluluk kategorisinde de finalist olmuştu. İnşaat mühendisi Ebru Özdemir’in tutkuyla yürüttüğü proje, Limak Vakfı öncülüğünde Kuveyt’e de taşınmıştı.

2023’TE 150 MİLYON YOLCU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan uçak, 3. Havalimanı’na 21 Haziran’da ilk resmi inişi gerçekleştirmişti. Bu tarihi inişle birlikte 3 bin 750 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğindeki pist de test edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, terminal ziyaretinde yaptığı açıklamada, Havalimanı’nın 5 firma tarafından oluşturulan konsorsiyumla inşa edildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “29 Ekim’de bittiğinde bu havalimanımız malum yılda 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak ve dünyanın sayılı ilk 3 inşallah havalimanlarından bir tanesi olacak. Hedef 2023’te 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşmak. Bununla bir numara olacak. İnşallah havalimanımız bizim prestijimiz olmanın ötesinde, markamız olacak.” dedi.