Fotoğraflar : Ali Şirin Gültekin 

Geleneksel hale getirmeyi planladıkları İGA Liselerarası Model Uçak Eğitimi ve Yarışması’nın bu yıl üçüncüsü düzenleniyor. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl ‘Türkiye’ çapında düzenlenecek olan yarışmaya 150 liseli genç başvuru yaptı.

İGA ana sponsorluğunda ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen projeye başvuran 150 öğrenciden elemelerden geçen 36 öğrenci eğitimlere başladı.

Yarışmanın ana sponsor İGA Havalimanı İşletmesi Çevre ve Sürdürülebilirlik Direktörü Ülkü Özeren, ‘Dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanında geleceğin uçak mühendislerini ağırlamak ve onların ortaya koyduğu eserleri havada görecek olmak çok heyecan verici. Teknofest kapsamında yapılacak finale, zorlu yollardan geçerek gelen 36 öğrencimiz eğitim programına başladı. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, kendi tasarladıkları model uçakları, tüm fazlar tamamlandığında yılda 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak İstanbul Yeni Havalimanı’nda göklere yükseltecek’ dedi.

Hayallerine Uç!
Hayallerine uç sloganıyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen eğitim ve yarışma programına tüm Türkiye’den katılım oldu. 9 grupta çalışmalara başlayan 36 öğrenci 3 haftasonunda 20-23 Eylül’de düzenlenecek olan Teknofest’te hünerlerini sergileyecekler.
Bu 3 haftalık süreçte öğrenciler İTÜ Uçak Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden bir model uçağı adım adım nasıl tasarlayacaklarını öğrenecekler.

Yarışmayı kazanan takımlara ödül verilecek
Teknofest kapsamında gerçekleşecek olan yarışmada jüri üyelerinin beğenisine sunulan model uçaklardan 1. Olan takıma 6000 TL, 2. Olan takıma 4.000 TL, 3. Olan takıma ise, 2000 TL değerinde hediye çekleri verilecek.