Gökyüzü Haberci E-dergisini okumak için tıklayınız

YUSUF ZENGİN

#Türk Hava Yolları (THY) uçağının, İstanbul Havalimanı’na inişi ve körüğe yanaşma anları bir yolcu tarafından görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılışı yapılan İstanbul Havalimanı’nda, THY’nin gerçekleştirdiği 3 iç hat ve 2 de dış hat seferi sorunsuz şekilde düzenleniyor. İşte bu uçuşlardan birinde seyahat eden bir yolcu, uçaktan İstanbul Havalimanı’na yapılan inişi cep telefonuyla görüntüledi.

THY uçağı görüntülerde, yavaş yavaş piste inişe geçerken Havalimanı etrafındaki karayolu ve yürütülen inşaat çalışmaları göze çarpıyor. Başarılı inişin ardından THY uçağının yolcuları terminale bırakmak için körüğe gidişi sırasında da görüntülere Havalimanı’ndaki inşaat çalışmaları ve moloz taşıyan çok sayıda kamyon göze çarpıyor.

THY uçağı, sorunsuz bir iniş sonrası yine sorunsuz şekilde körüğe ilerleyerek yolcuları boşaltıyor. Ancak ne yazık ki, sadece günde 5 uçağın sefer düzenlediği boş bir Havalimanı’nda, uçağın kalkış için piste gitmesi tam 33  dakika sürüyor.