YUSUF ZENGİN

Hollanda’dan tatil için geldiği Sivas’ta, bindiği Sivas Belediyesi’ne ait Havalimanı seferini yapan otobüste 8 bin Euro bulunan çantasını unutan gurbetçinin parası teslim edildi.

Sivas Belediyesi, gurbetçi ile otobüs şoförünün buluştuğu ve paranın teslim ettiği anların fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı. Belediye’nin Twitter hesabında şu açıklama yapıldı:

Bugün kendimizle ne kadar gurur duysak azdır. Yiğit şehrin yiğit Belediye şoförü Sivas havaalanı hattında otobüs şoförlüğü yapıyordu. Gurbetçi hemşehrimiz otobüste 8 Bin Avro unuttu, Hasan Şeker, vatandaşı buldu parasını teslim etti. Hasan kardeşimizi tebrik ediyoruz.

ÇANTASINI OTOBÜSTE UNUTTU

Tatil için Sivas’a gelen gurbetçi Ziyaettin Yaşar, Nuri Demirağ Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne ait Havaliamanı seferi yapan belediye otobüsüne bindi. Gurbetçi Yaşar evine gittiğinde içinde 8 bin Euro, pasaport, kimlik ve cep telefonu olan çantasının yanında olmadığını fark etti. Daha sonra durumu polis ekiplerine haber verdi. Çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler yapılan araştırmada, gurbetçinin bindiği havalimanı seferini yapan belediye otobüs şoförü Hasan Şeker ile irtibata geçildi.

Otobüs şoförü yaptığı aramada paranın bulunduğu siyah çantayı otobüsünün içinde buldu. Altıntabak Polis Merkezi Amirliği’ne getirilen çanta, ekiplerin haber vermesiyle polis merkezine gelen gurbetçiye teslim edildi. Gurbetçinin otobüse binmesi ve inmesinin kamera görüntüleri de ortaya çıktı. Gurbetçinin otobüse bindiğinde sırt çantasıyla bindiği indiğinde ise sırt çantasını unuttuğu görülüyor.