YUSUF ZENGİN

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’nın ortaklarından Kolin İnşaat’tan, hisse devriyle ilgili açıklama geldi. Açıklamada, “İGA’daki ortaklarımızla İGA’daki hisselerimizin devri üzerine görüşmeleri sürdürdüğümüzü bildirmek isteriz.” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Havalimanı’nın inşası ve 25 yıl boyunca işletmesini üstelenen İGA Havalimanı İşletmesi AŞ’de ortaklık yapısının değiştiği iddiaları üzerine Kolin İnşaat'tan flaş bir açıklama geldi.

 Ekim 2013’te kurulan ve geçen Aralık ayında yapılan genel kurulda sermayesi 7 milyar 368 milyon TL’ye yükseltilen İGA Havalimanı A.Ş.’de Kolin İnşaat’a ait yüzde 20’lik hissenin Kalyon Havacılık ve İnşaat AŞ’ye devredildiği iddia edilmişti. Kolin İnşaat iddialar sonrasında konuya ilişkin resmi bir açıklama yayınladı.

İşte Kolin İnşaat tarafından yayınlanan o açıklama:

Türkiye’nin son dönemde ortaya koyduğu önemli mega projelerden biri olan İstanbul Havalimanı’nın sıfır noktasından itibaren ortakları arasında yer alan kuruluşumuz, bu yatırımın projenin tamamlanma aşamasına gelmesi ve işletmeye açılmasıyla birlikte yeni bir değerlendirmeye gitme kararı almıştır.

Kolin İnşaat olarak farklı işlerimizde de ortaklığımızı sürdürdüğümüz İGA’daki ortaklarımızla İGA’daki hisselerimizin devri üzerine görüşmeleri sürdürdüğümüzü bildirmek isteriz.

Saygılarımızla,
Kolin İnşaat, Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş."