Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, belirli rotalardaki uçuşlarında yerel ünlü restoranların, sağlıklı ve taze yemeklerini sunarak bir ilke imza atacak. SunExpress, yenilikçi havayolu olarak, Retail inMotion ve LSG ile ortak bir çalışma içerisine girerek, havacılık sektöründe bir ilk olan bu projeyi, teslim hizmeti sunan bir platform olan Foodora ile başlatıyor.

SunExpress yolcuları bu yeni konsept sayesinde bulundukları şehirlerdeki ünlü restoranlardan yemek sipariş etme imkanına sahip olacaklar. İlk deneme Mart ayında Düsseldorf’tan gerçekleştirilecek uçuşlarda yapılacak. Deneme süresi boyunca yolcular Düsseldorf bölgesinin iyi bilinen iki restoranından “Greentrees” ve “An Banh Mi”den yemek siparişi verebilecekler. SunExpress bu sayede daha esnek ve hızlı hareket ederek sağlıklı, besleyici ve trend yemeklere olan talebi karşılama imkanına sahip olacak.

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, belirli rotalardaki uçuşlarında yerel ünlü restoranların, sağlıklı ve taze yemeklerini sunarak bir ilke imza atacak. SunExpress, yenilikçi havayolu olarak, Retail inMotion ve LSG ile ortak bir çalışma içerisine girerek, havacılık sektöründe bir ilk olan bu projeyi, teslim hizmeti sunan bir platform olan Foodora ile başlatıyor. Sipariş edilen yemekler, SunExpress’in kabin içinde plastik kullanımını azaltmak adına attığı adımlardan biri olarak laktik asit ve şeker kamışı gibi bio-malzemeler kullanılarak üretilen çatal-kaşık ve tabaklarda servis edilecek.  

SunExpress Ticaret Direktörü Peter Glade, “İnovasyon yaratacak tutku ve motivasyonu olan ortaklarla çalışmak başarımızın ana etkenlerinden biri. Retail inMotion ve LSG ile ortaklık kurarak bu inovatif konsepti takip eden ilk havayolu olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

SunExpress Pazarlama Sorumlusu Kerstin Lomb, “Doğal kaynakların azaldığı ve iklim değişikliği ve çevresel faktörlerin önem kazandığı günümüz dünyasında yalnızca yolcularımızı dinlemekle kalmamalı endişelerine yanıt verecek çözümler bulmalıyız” dedi.

SunExpress, uzun süredir getirdiği yenilikçi yaklaşımlarla havacılık sektörüne öncülük yapmaktadır. SunExpress, daha önce de Amazon Alexa aracılığı ile yolcularına, biletlerini sesli komutlarla satın alma imkanı veren ilk havayolu olmuştur. Havayolu, yolcularının seyahatlerini başından sona daha keyifli hale getirebilmek ve yolcuları için bir değer yaratabilmek adına inovatif çözümleri avantaja çevirecek yeni fırsatlar araştırmaya devam etmektedir.