AK Parti İstanbul il başkanı Bayram Şenocak düzenlediği basın toplantısında seçim sonucunu etkileyecek usulsüzlükler olduğunu açıkladı. 1212 ve 2004 numaralı sandıkları örnek gösteren Şenocak, "İstanbul’da sonuç AK Parti ve Sayın Binali Yıldırım'dır" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da nefes nefese bir seçim yarışı yaşanmaya devam ediyor. AA ve YSK'nın açıklamalarına göre, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 48,79 oy oranıyla öndeyken, AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım ise oyların yüzde 48.51'ini aldı.

Verilerin duyurulmasının ardından basın toplantısı düzenleyen AK Parti İstanbul il başkanı Bayram Şenocak ise "İlk defa bizim sistemimizle seçim kurullarındaki sistem arasında böyle bir farkla karşı karşıyayız. İsteğimiz vatandaşımızın iradesinin sandığa yansımasıdır." dedi.

1212 VE 2004 NUMARALI SANDIK

Şenocak, "Bir örnek vermek istiyorum. Bu sandık cetvelinde Binali Yıldırım Bey 131 oy alıyor. Diğer YSK'ya nüshası gönderilen sandık sonuç tutanağında bu oy İmamoğlu'na yazılıyor. Şeffaflığa biz burada bakacağız. Burada Binali Yıldırım'a yazılan oy sadece 1. Diğer bir tutanağa geçiyorum. 2004 nolu sayım döküm cetveli, burada da Binali Bey'in aldığı oy 201. Buradaki döküm cetvelindeki 201 rakamı sandık sonuç tutanağında Ekrem İmamoğlu'na yazılıyor. Binali Bey'in oyu burada da 1." açıklamasını yaptı.

İŞTE O TUTANAKLAR